Με 100 μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα

Tweet

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρωθούν 120 υπογραφές βουλευτών για να ζητηθεί δημοψήφισμα επί του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας από το Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Εκτός από τους 71 δικούς του βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει τη συμφωνία των 13 των ΑΝ.ΕΛ., καθώς και των ανεξαρτήτων που συμπορεύονται μαζί του κυρίων Πάρι Μουτσινά, Οδυσσεά Βουδούρη, Θεόδωρου Παραστατίδη και της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, στους οποίους αναμένεται να προστεθούν και οι κύριοι Μάρκος Μπόλαρης και Πέτρος Τατσόπουλος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σε καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη του στόχου των 120 –κάτι που δεν σημαίνει αυτόματα στο αιτούμενο δημοψήφισμα, καθώς πρέπει να μεσολαβήσει ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής και η τελική απόφαση να ληφθεί από 180 βουλευτές- αναδεικνύεται η στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

Το «κατ΄ αρχήν ναι» που είπε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης την περασμένη Πέμπτη στην τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, συζητείται σήμερα, Δευτέρα, στα κομματικά όργανα και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκφράζονται επιφυλάξεις από μερίδα βουλευτών.

Χωριστή πρόταση προτίθεται να κατεβάσει το ΚΚΕ, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε ο γραμματέας του κόμματος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας θέτει ως προαπαιτούμενο για την συμφωνία την κατάργηση όλων των νομοσχεδίων που έχουν ψηφιστεί από το 1990 και αφορούν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Tags: ΣΥΡΙΖΑδημοψήφισμα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα