ΜΑΤ κατά απεργών διαδηλωτών, του Γιώργου Διαμαντή

Tweet

Ακόμα μία φορά οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και άλλοι εργαζόμενοι που απολύθηκαν ή είναι υπό απόλυση - γιατί έτσι δεσμεύτηκε να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας η συγκυβέρνηση των εναλλάξ αποτυχημένων μονοκομματικών κυβερνήσεων , των πρωτομαστόρων ενός φαύλου κομματικού κράτους, των συνεργαζομένων στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας, που άλλοτε αλληλοκατηγορούνται και μόνιμα αλληλοϋποστηρίζονται - βρέθηκαν αντιμέτωποι με την βία και την περιφρόνηση της πολιτείας.

Προφανώς αυτό που απαιτείται είναι

η πλήρης, η τυφλή υποταγή και συμμόρφωση προς τις προειλημμένες αποφάσεις, τι άλλο να σκεφτεί κάποιος όταν εφαρμόζεται τόσο σκληρή καταστολή ενάντια σε εργαζόμενους που αναζητούν μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία, ενάντια σε δάσκαλους που η ίδια πολιτεία αναθέτει το έργο της διαπαιδαγώγησης ειρηνικών και ηθικών πολιτών ;

Ποιος υποταγμένος και χειραγωγημένος δάσκαλος μπορεί να διαπαιδαγωγήσει ελεύθερους πολίτες; Αν όλα όσα επιχειρούνται είναι καλά και ωφέλιμα, προς τι η απρόκλητη βία;

Εκατομμύρια Ελλήνων μένουν καθημερινά άναυδοι, πληγώνονται, απορούν , αναρωτιούνται.

Προεδρευόμενη, κοινοβουλευτική, δικτατορία ; Οι κυβερνώντες ποιούν την νήσσα, έχουν προαποφασίσει ποιος θα πληρώσει τη νύφη και δια πυρός και σιδήρου ( ροπάλων και χημικών ) προχωρούν στο ρήμαγμα και στη σύνθλιψη ενός ολόκληρου λαού, που φρόντισαν προηγούμενα, με κραυγαλέα ψεύδη, να του υποκλέψουν την ψήφο και να την στρέψουν ξεδιάντροπα εναντίον του. Η αφύπνιση και η συνειδητοποίηση της αλήθειας είναι απαραίτητος όρος για να αποφευχθεί ο πλήρης εξανδραποδισμός.

Καταδικαστέα ασυζητητί η βία εναντίον ευρωβουλευτή, που αγωνίζεται στο πλευρό του λαού, όμως απόλυτα καταδικαστέα πρέπει να είναι και η βία απέναντι στον οποιονδήποτε απλό πολίτη που βιώνει την ραγδαία φτωχοποίηση, την συρρίκνωση μισθών, συντάξεων, την εξαφάνιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την πλήρη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ανάγκη να εννοήσει η μεγάλη μάζα, πως δεν μιλάμε για νοικοκύρεμα και αλλαγή μιας , τάχα μου σπάταλης νοοτροπίας, η πραγματικότητα δείχνει σχέδιο εξόντωσης ή το λιγότερο επιστροφής σε συνθήκες μεσοπολέμου.

Ας μη σπαταλήσουμε , άκριτα , το μοναδικό ειρηνικό όπλο της ψήφου μας στις επερχόμενες εκλογές.

Να κλείσουμε τα αυτιά μας στα παπαγαλάκια και στις λογής-λογής σειρήνες, να κατανοήσουμε ότι όλες οι αναμετρήσεις έχουν κοινό παρονομαστή και την ίδια βαρύτητα, να κατανοήσουμε πως δεν τίθενται ζητήματα προσώπων αλλά ζητήματα πολιτικών και να καταδικάσουμε τις πολιτικές που καταδικάζουν το μέλλον μας και απειλούν την αξιοπρεπή επιβίωσή μας. Να μη μας εξαπατήσουν με ψευτο-υποσχέσεις και να μη μπλοκάρουν τη λογική μας με ψευτοδιλήμματα.

Εχθρός είναι το υποκριτικά χαμογελαστό σύστημα που περιφρονεί τον Άνθρωπο , την Αξιοπρέπεια, την Υγεία , την Παιδεία, τη σωματική ακεραιότητα, τη Ζωή και το ίσο δικαίωμα όλων σε αυτή.»

Γιώργος Π. Διαμάντης ( μάχιμος εκπαιδευτικός 4ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης)

Tags: Γιώργος Διαμάντης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα