Μαραντόνα: "Θα γίνω στρατιώτης της Βενεζουέλας ενάντια στον Ιμπεριαλισμό"

Tweet

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της TELESUR ο θρύλος του Ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα δδήλωσε πως είναι πρόθυμος να στρατευτεί μαζί με την Βενεζουέλα και τον πρόεδρο της Νικολά Μαδούρο ενάντια στιν επίθεση των ιμπεριαλιστών.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως οι ιμπεριαλιστές λένε ψέματα για το τι συμβαίνει στην Βενεζουέλα

Τι έχει πει ο Ντιεγκίτο για τον Ιμπεριαλισμό

Ο αγαπημένος σε όλο τον κόσμο ποδοσφαιριστής "μύθος" έχει δηλώσει κατά την βράβευσή του ως καλύτερος παίκτης του αιώνα πως "Ο ΤΣΕ είναι

εθνικός μου ήρωας"

Εχει δηλώσει αρκετές φορές την αντίθεσή του με όσους αντιμάχονται τους Κουβανούς καταγγέλοντας το εμπάργκο και την πολιτική των ιμπεριαλιστών: «Η Κούβα είναι μια αξιοπρεπής χώρα, που μάχεται εναντίον όλων. Βλέπω παιδιά να τυφλώνονται, γιατί δεν έρχονται εμβόλια. Γιατί το αμερικάνικο εμπάργκο δεν τ' αφήνει να φτάσουν. Η προπαγάνδα μου είναι αδύναμη, ενώ η αμερικάνικη ισχυρή. Σε κάνει να πιστέψεις ότι ο Μάικλ Τζάκσον έχει παιδιά. Υπερασπίζομαι τον κομμουνισμό. Υπερασπίζομαι τους ανθρώπους, τους Κουβανούς. Την τιμιότητά τους, την ευγένειά τους, το ταμπεραμέντο, τον πατριωτισμό τους. Εμείς (σ.σ. οι Αργεντινοί) λέμε ότι είμαστε πατριώτες. Σιγά μην είμαστε. Θέλαμε να βάλουμε τη σημαία μας στα νησιά Μαλβίνες (Φόκλαντ) και στέλναμε στρατιώτες 18 χρόνων... Οταν ήμουν 1 - 2 χρόνων, υπήρχε πείνα. Σήμερα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πείνα. Το φταίξιμο για ό,τι συμβαίνει, στη χώρα μας, το έχουμε εμείς οι Αργεντίνοι». Ο Τζ. Μίνα τον ρώτησε: «Μετά από 40 χρόνια καπιταλισμού και φιλελευθερισμού, αντί να πάτε μπροστά, πάτε πίσω; Και ο κόσμος πεινάει περισσότερο, από τότε που ήσουν παιδί»; Η απάντηση του Μαραντόνα ήταν κατηγορηματική, χωρίς δισταγμό: «Ναι, σίγουρα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, όπως και σε άλλες χώρες. Το Μεξικό, τη Βολιβία... Μας κλέβανε πάντα και συνεχίζουν να μας κλέβουν».

Tags: ΒενεζουέλαΝτιέγκο Μαραντόναιμπεριαλισμός Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα