ΟΣΕΠ- ΤΕΙ: Δελτίο τύπου της συνεδρίασης του ΚΔΣ

Tweet

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Ε.Ι. (Ο.Σ.Ε.Π. - Τ.Ε.Ι.)

ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ & ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ Τ.Κ. 12 210
Τηλ: 210 - 5385142
Fax : 210-5385859 e-mail : [email protected]
Αρ. Πρωτ.: 2386 Αθήνα, 25/ 02 / 14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΔΣ ΤΗΣ ΟΣΕΠ ΤΕΙ ΤΗΣ 20ης/2/2014

Με την εφαρμογή των νόμων 4009/2011, 4076/2012

& 4115/2013 και στη συνέχεια με την υλοποίηση του Σχεδίου Αθηνά, που βασίστηκε σε αυτούς, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ο ρόλος τους ως Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έχει τεθεί σε ευθεία αμφισβήτηση.
Οι χωρίς επιστημονικά κριτήρια αντι-ακαδημαϊκές παρεμβάσεις με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετονομασίες τμημάτων έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας στα Ιδρύματα και στο εκπαιδευτικό έργο που παρέχουν, καθώς κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά σε πολλές περιπτώσεις, οι φοιτητές βρέθηκαν να φοιτούν σε τμήματα τα οποία ήταν εξ αντικειμένου αδύνατον να λειτουργήσουν με νέα προγράμματα σπουδών.
Η παραπάνω κατάσταση σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων, το συνεχιζόμενο πάγωμα (για τέταρτη χρονιά) της προκήρυξης νέων θέσεων μόνιμου ακαδημαϊκού προσωπικού και η δραματική μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, οδηγούν πολλά Τμήματα των ΤΕΙ με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό, σε απώλεια της αυτοδύναμης λειτουργίας τους, με τελικό διαφαινόμενο αποτέλεσμα την κατάργησή τους.

Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ:
Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει τη σωστή εκπαιδευτική διαδικασία, με την άμεση εξασφάλιση κονδυλίων για το απαραίτητο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει η έναρξη του ακαδημαϊκού εαρινού εξαμήνου 2013-14.
Συμπαρίσταται στον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία των συναδέλφων του Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, οι οποίοι κατά το τελευταίο διάστημα επί της ουσίας απολύθηκαν ή βρέθηκαν να εργάζονται με ελάχιστο διδακτικό ωράριο ή ακόμη και με μηδενική αμοιβή. Απαιτεί, κατά το τρέχον εξάμηνο η 2 πρόσληψη και η αμοιβή τους να γίνει με τα ενιαία κριτήρια που προβλέπει η νομοθεσία για τους Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς συνεργάτες.

Καλεί όλους τους συναδέλφους, να διεκδικήσουν την ορθή εκπαιδευτική λειτουργία των τμημάτων τους, όπως αρμόζει σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, να μην αποδεχτούν αλλαγές/περικοπές στα Προγράμματα Σπουδών με τη λογική του «μη χείρον βέλτιστον» καθώς και να μη δεχτούν την αντιεπιστημονική ανάθεση εκπαιδευτικού έργου σε μαθήματα εκτός του γνωστικού τους αντικειμένου.

Ο Πρόεδρος
Κοκκόσης Απόστολος
Καθηγητής Εφαρμογών
ΤΕΙ Πειραιά
Ο Γενικός Γραμματέας

Αγγελόπουλος Σταμάτης
Αναπληρωτής Καθηγητής
ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Tags: ΟΣΕΠ - ΤΕΙ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα