Λιποθυμικό επεισόδιο παρουσίασε ο Νίκος Ρωμανός (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Όπως αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του.

Ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης,

με αίτηση που υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητά να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών στο οποίο πέρασε μετά τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις.

20:10

Υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ #NRomanos pic.twitter.com/t3jVwhAnV1

— dromografos/Skar (@Skar_) December 4, 2014

H τροπολογία

Όπως αναφέρει το Βήμα, στην παραγρ.1 του άρθρου 58 του ν.2776/1999 «Σωφρονιστικός Κώδικας», προστίθεται εδάφιο που έχει ως εξής:

"Με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζονται οι προϋποθέσεις, ο τρόπος και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εξ' αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων, καθώς και η συμμετοχή στις εξετάσεις των ανωτέρω φοιτητών κρατουμένων, καταδίκων και υποδίκων, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της σχολής στην οποία φοιτούν, σε περίπτωση που δεν χορηγούνται σ' αυτούς οι από τα αρμόδια όργανα εκπαιδευτικές άδειες".

Στο όριο η ζωή του Ν.Ρωμανού - Αίτηση αναίρεσης κατέθεσε ο δικηγόρος του

Ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, με αίτηση που υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητά να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών στο οποίο πέρασε μετά τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μέσα από τον αίτηση του ο Νίκος Ρωμανός, δια των συνηγόρων του, προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή κ. Νικόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει, διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.

Με αυτό τον τρόπο η πλευρά Ρωμανού υποστηρίζει ότι ξεπερνιέται ο νομικός σκόπελος της υποχρεωτικής και δεσμευτικής γνωμοδότησης του ανακριτή, ο οποίος ήταν εξ αρχής αρνητικός, επειδή ο Ρωμανός είναι υπόδικος και κατ' επέκτασιν, κατά την κρίση του, ύποπτος φυγής.

Tags: Νίκος Ρωμανόςαπεργία πείνας
Keywords
Τυχαία Θέματα