Κλήση σε απολογία του προϊσταμένου ΚΕΔΔΥ Λάρισας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Δημήτρης Χουλιαρός, προϊστάμενος ΚΕΔΔΥ Λάρισας (περιφερειακό ΚΕΔΔΥ Θεσσαλίας)

Από την Περιφερειακή δ/ντρια α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα. Πράντζου, μου ζητήθηκε να αποδεσμεύσω τη συνάδερφο εκπ/κό α/θμιας κα. Βελλησαρία Μπόνια για να καλύψει τις ανάγκες του ειδικού σχολείου Γαλανόβρυσης Ελασσόνας. Της εξήγησα ότι αυτό δεν είναι σωστό να γίνει γιατί έτσι αποδυναμώνεται μια ολόκληρη υπηρεσία που εξυπηρετεί όλο το νομό αφού είναι επίσης

και το περιφερειακό ΚΕΔΔΥ Θεσσαλίας.

Αμέσως την επόμενη μέρα μου ζητά να απαντήσω γραπτά για το γεγονός ότι δεν αποδεσμεύω τη συνάδερφο. Αφού το έκανα με ειδοποιεί την ίδια μέρα ότι θα με περάσει από διοικητικό έλεγχο και θα διατάξει επίσης την τοποθέτηση της συναδέρφου.

Μετά την υλοποίηση της απόφασής της αυτής, της ανακοινώνω γραπτώς ότι δεν είχα καμία πρόθεση να μην εκτελέσω την απόφασή της αλλά να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου διότι στο ΚΕΔΔΥ Λάρισας υπήρχαν τρεις εκπ/κοί α/θμιας από τους οποίους η μία συνάδερφος τοποθετήθηκε με το καθεστώς 69% αναπηρίας ο δεύτερος έχει δηλώσει άδεια για σοβαρούς λόγους υγείας και προγραμματισμένη επέμβαση και την τρίτη, την τοποθέτησε επειγόντως στο ειδικό σχολείο. Άρα έτσι δεν υπάρχει εκπαιδευτικός α/θμιας στο ΚΕΔΔΥ.

Αμέσως μετά μου κοινοποιείται απόφαση γραπτής απολογίας για τη άρνησή μου αποδέσμευσης της συναδέρφου και αφού το έκανα μου κοινοποιεί ότι η αιτιολογία και η περιγραφή της απολογίας μου δεν είναι ικανοποιητική και η ποινή μου για τις πράξεις μου θα είναι η μείωση των μηνιαίων αποδοχών μου κατά το μισό !!!!!

Ερωτώ λοιπόν!

Στοχοποιούμαι  επειδή διαφυλάσσω τη λειτουργία της υπηρεσίας μου και εξέφρασα τη δυσαρέσκειά μου για την συγκεκριμένη απόφαση τη στιγμή που δεν έγινε καν ανάκληση της υπουργικής απόφασης της συναδέρφου για την τοποθέτησή της στο ΚΕΔΔΥ! και αφού όπως ορίζεται από την νομοθεσία για μια τέτοια απόφαση πρέπει να συναινέσει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας!

Δεν θα ήταν απ όλους το πιο επιθυμητό να υπάρχει καλή συνεργασία φορέων εκπαίδευσης για την επίτευξη κοινών στόχων και κοινό σκοπό μεταξύ υπηρεσιών προς τη ίδια κατεύθυνση και ιδιαίτερα από την εκπ/κή περιφέρεια?

Δεν θα έπρεπε η θέση της κάθε Περιφέρειας να υποδεικνύει το σωστό τρόπο συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών αντί να απειλεί και να τιμωρεί?

Μήπως τα κενά που προέκυψαν στο συγκεκριμένο ειδικό σχολείο έπρεπε να προβλεφθούν σωστά και δίκαια στη Θεσσαλία από την κατανομή των πιστώσεων ώστε να μη φτάσουμε μετά από καταγγελίες γονέων να βρίσκουμε τελευταία στιγμή, ακατάλληλες λύσεις?

Μήπως θυμίζουν αυτά τα γεγονότα άλλες εποχές του αποφασίζω και διατάσσω?

Μήπως ανοίγει έτσι ο ασκός για «διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών» μετά από τέτοιου είδους άσκοπες

Keywords
Τυχαία Θέματα