ΚΚΕ: Ατελείωτη δυσοσμία από μεθοδεύσεις και πολιτικά αλισβερίσια

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Π. ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ
Ατελείωτη δυσοσμία από μεθοδεύσεις και πολιτικά αλισβερίσια

Στο αρχείο από την εισαγγελία οι καταγγελίες Χαϊκάλη

Συνεχίζει να αναδίδεται η μπόχα του συστήματος, των αποκρουστικών μεθοδεύσεων και πολιτικών παιχνιδιών με βάση και τις εξελίξεις που τρέχουν γύρω από την υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του, προκειμένου να υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω

καταγγελίες σε βάρος του Γ. Αποστολόπουλου μπαίνουν τελικά στο αρχείο, καθώς, σύμφωνα με την πορισματική έκθεση του εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου, αυτές «δεν επιβεβαιώνονται». Επιπλέον, από τον εισαγγελέα κρίθηκε ότι το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο υλικό που του παρέδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι παράνομο και γι' αυτό δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Επιπρόσθετα κρίθηκε ότι δε συντρέχει λόγος για άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει θέμα διαρροής μυστικού.

Αντίστοιχα, η εισαγγελία αναφέρει ότι η μη προσέλευση του Γ. Αποστολόπουλου στην οικία του Π. Χαϊκάλη, για να προχωρήσει ο χρηματισμός, δεν οφείλεται σε διαρροή «για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι τις 18.15 δεν γνώριζε κανείς τα στοιχεία της ταυτότητας του ατόμου που θα εμφανιζόταν. Η μη προσέλευση στην οικία οφείλεται προδήλως στο ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στη συνάντηση επειδή ουδέποτε είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτή και προσφοράς του χρηματικού ποσού».

Κατά τ' άλλα, με αλληλοκαταγγελίες ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο οι καταθέσεις στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά». Ο Π. Χαϊκάλης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος επέμεναν στα περί απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ από τον «μεσάζοντα» Γ. Αποστολόπουλο, που φέρεται να επισκεπτόταν παλαιότερα το γραφείο του Αντ. Σαμαρά, όταν αυτός ήταν απλός βουλευτής της ΝΔ, να έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και να εντάχθηκε για ένα διάστημα και στους ΑΝΕΛ, «συμβουλεύοντας» τον Π. Καμμένο για οικονομικά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Γ. Αποστολόπουλος, που κατέθεσε το Σάββατο, με την ιδιότητα του υπόπτου για το κακούργημα της απόπειρας δωροδοκίας, ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν αυτός που τον προσέγγισε, λέγοντάς του ότι αν λύσει το οικονομικό του πρόβλημα θα ψηφίσει ΠτΔ. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι σκοπός του ήταν να διακριβώσει «τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝΕΛ καθώς και να διακριβώσω και το "ηθικό - πολιτικό χάλι" του...». Παραδέχτηκε, επίσης, ότι κατέγραφε και ο ίδιος στη συνάντηση τον Π. Χαϊκάλη.

Επιπρόσθετα και νέο αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γ. Αποστολόπουλου, κατέθεσε χτες, ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών.

Σημειωτέον, η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Χρ. Γιαταγάνα (το τελευταίο διάστημα φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ) έλεγε το Σάββατο σε δημοσιογράφους ότι ο Γ. Αποστολόπουλος είναι ακόμα (!) σύμβουλος του Καμμένου και ότι προ διμήνου της τηλεφωνούσε για να την πείσει να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ.

Ακολούθησε ανακοίνωση των ΑΝΕΛ με την οποία επέμεναν ότι ο Αποστολόπουλος έφυγε απ' αυτούς το 2013, και απειλούσαν τη Γιαταγάνα με «παραπομπή στη Δικαιοσύνη». Ακολούθως, η ίδια ανακάλεσε...

Πηγή: Ριζοσπάστης

Tags: ΚΚΕαπόπειρα χρηματισμούατελείωτη δυσοσμία
Keywords
Τυχαία Θέματα