Κινέζικο αεροσκάφος εντόπισε «ύποπτα» αντικείμενα στη θάλασσα (Video)

Tweet

Η αναζήτηση για το χαμένο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών συνεχίζεται την ώρα που η αγωνία των συγγενών όλο και μεγαλώνει (φωτό). Ένας στρατός από αεροπλάνα, πλοία και δορυφόρους σχεδόν 20 χωρών ψάχνουν να βρουν τι απέγινε με την μοιραία πτήση και οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος διασωθείς ξεπερνούν πλέον και τα όρια του θαύματος.

Αυτό που έχει αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι αρχικά να βρεθεί

το αεροπλάνο ώστε να μπορέσουν να δοθούν απαντήσεις στα πάρα πολλά ερωτήματα που απασχολούν όλο τον κόσμο εδώ και 16 μέρες.

Νωρίς το πρωί, κινεζικό πολεμικό αεροσκάφος ανέφερε ότι εντόπισε «ύποπτα λευκά αντικείμενα» σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της Αυστραλίας. Το μυαλό όλων πήγε αμέσως στο χαμένο Boeing αφού η άτρακτος των Μαλαισιανών αερογραμμών έχει χρώμα λευκό.

Αυτή η πληροφορία, σε συνδυασμό με τις αναφορές αυστραλιανού πλοίου ότι εντόπισε μια ξύλινη παλέτα και μερικές ζώνες στα παγωμένα νερά του νότιου Ινδικού ωκεανού, κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στην εξεύρεση της «καταραμένης» πτήσης.

Θυμίζουμε ότι εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου και έκτοτε κανείς δεν έχει ιδέα τι απέγινε –εκτός από τους επιβαίνοντες.

Μετά τις τελευταίες πληροφορίες από το κινεζικό αεροπλάνο και ενώ πλέον οι έρευνες έχουν μεταφερθεί χιλιάδες χιλιόμετρα από την προγραμματισμένη πορεία της πτήσης, οι αρχές της Αυστραλίας έστειλαν ήδη αεροσκάφη στην περιοχή ώστε να εντείνουν τις έρευνες.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο «Ζινχούα», το πολεμικό αεροπλάνο εντόπισε «δύο πολύ μεγάλα λευκά αντικείμενα και πολλά μικρότερα» στα νερά του νότιου Ινδικού και ήδη η Κίνα απέστελε ολόκληρο στόλο σκαφών, μεταξύ των οποίων και ένα παγοθραυστικό, ώστε να βοηθήσουν στις έρευνες.

Η ανησυχία στο Πεκίνο είναι μεγάλη αφού στην πτήση επέβαιναν περισσότεροι από 150 Κινέζοι πολίτες.

Στην ίδια θαλάσσια περιοχή πλέουν και αμερικανικά πολεμικά πλοία και ανάμεσά τους ένα με ειδικό εξοπλισμό ανεύρεσης του «μαύρου κουτιού» των αεροπλάνων. Αυτό είναι απαραίτητο αφού το «μαύρο κουτί» θα παράσχει σημαντικές πληροφορίες για το τι συνέβη τελικά στην πτήση και είναι απαραίτητο να βρεθεί άμεσα αφού οι πληροφορίες που κρατά στη μνήμη του, σβήνονται αυτόματα μετά από 30 μέρες.

Αυτή τη στιγμή 8 αεροπλάνα από την Ιαπωνία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία ψάχνουν στην θαλάσσια περιοχή 2.500 χιλιόμετρα νοτίως του Περθ για να βρουν ενδείξεις. Λόγω του κακού καιρού οι έρευνες διεξάγονται περισσότερο με τα μάτια των πιλότων παρά με τα ραντάρ αφού τα τεράστια κύματα και οι ισχυροί άνεμοι ενίοτε μπερδεύουν τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Όσο για το τι συνέβη, οι περισσότεροι ειδικοί έχουν πλέον πειστεί ότι κάποιος μέσα από το αεροπλάνο έκλεισε τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού. Οι ενδείξεις δείχνουν αεροπειρατεία ή σαμποτάζ αλλά ακόμη δεν έχει αποκλειστεί και η μηχανική βλάβη.

Πηγή: Το Ποντίκι

Tags: ΚίναΜαλαισίαΜπόινγκ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα