Καταγγέλλουμε το υπ. Παιδείας για το "Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων"

Ανακοινώσεις

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης Θεσ/νίκη 8/1/13

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622 Προς : Δ/νσεις

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698 Σχολεία http://aelmethe.blogspot.com Περιφέρεια

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ – Θ καταγγέλλει το Υ.Π. για το έγγραφο 125075/Γ7/12-10-12, σύμφωνα με το οποίο τα Λύκεια καλούνται να συνεργαστούν με το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας

Νέων».

Το ΔΣ του παραπάνω σωματείου απαρτίζεται από επιχειρηματικούς ομίλους ( Microsoft, CEO Soros Hills, Apivita , Εθνική Τράπεζα κ.ο.κ.) και προτείνει στους μαθητές να εξαρτούν την «ευημερία» τους από την επίτευξη στόχων των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους η εργασία , η ανεργία, η φτώχεια είναι προσωπική υπόθεση των ανθρώπων, και οφείλονται στις δεξιότητες που έχει ή δεν έχει ο καθένας μας! Με άλλα λόγια μπορούν τα μονοπώλια να σαρώνουν τους πάντες και τα πάντα ελεύθερα, στην οικονομία των χωρών, να μπαίνουν και στα σχολεία για να διαμορφώνουν συνειδήσεις. Την ίδια ώρα απαγορεύεται η είσοδος στα σχολεία των αγωνιστών συνδικαλιστών ακόμη και των ηρώων της εθνικής αντίστασης.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να απορρίψουν τη συνεργασία με το παραπάνω σωματείο και να μη δεχτούν την είσοδο των επιχειρήσεων στα σχολεία.

Αγώνας για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τους νέους ανθρώπους

Tags: Α ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΣωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων
Keywords
Τυχαία Θέματα