Θαύμα! Κάλυψη κενών χωρίς προσλήψεις στην ειδικότητα της κομμωτικής

Ανακοινώσεις

ΘΑΥΜΑ !!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Η Ειδικότητα της Κομμωτικής ξεκίνησε το χρονολογικό έτος του 2013 όπως ακριβώς και το σχολικό έτος με τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό δυναμικό. Μόνο που οι συνθήκες για το προσδόκιμο ζωής στον εργασιακό τομέα για τους εκπαιδευτικούς ΤΕ01.19 χειροτερεύουν καθημερινά!

Σύμφωνα πάντα με στοιχεία παρατηρείται ευρέως το φαινόμενο οι εκπαιδευτικοί ΔΕ01.17 να χρησιμοποιούνται ως ΤΕ01.19 . Αυτό σημαίνει πως

καλύπτουν θέση διδασκόντων , υπεύθυνων τμημάτων και υπεύθυνων εργαστηρίων ΤΕ01.19. Το γεγονός συμβαίνει στην ΕΠΑΣ Περιστερίου ,Ημαθίας, Ηρακλείου Ελασσόνας και σε πολλές άλλες ΕΠΑΣ όπου υπάρχουν μόνιμοι ΔΕ0117 εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα το ΠΥΣΔΕ της Γ Δευ/μιας Εκ/σης Αθήνας μετά από συνεδρίαση ανέθεσε σε μόνιμη ΔΕ01.17 εκπαιδευτικό της ΕΠΑΣ Περιστερίου τα καθήκοντα μιας ΤΕ01.19. Είναι γνωστό τοις πάσι των ιθυνόντων πως σύμφωνα με το Ν1566/85 αλλά και με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας του Σ.Ε.Κ η προαναφερθείσα απόφαση του ΠΥΣΔΕ κάθε άλλο παρά νόμιμη θα μπορούσε να κριθεί. Δυστυχώς όμως το φαινόμενο αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Τουναντίον, λαμβάνει χώρα και σε άλλες ΕΠΑΣ όπου τα μόνιμο προσωπικό της Κομμωτικής αποτελείται είτε μόνο από ΔΕ εκπαιδευτικούς είτε από ΔΕ και ΤΕ συναδέλφους, οι οποίοι ως γνωστόν δεν δύνανται αριθμητικά να καλύψουν τα κενά της ειδικότητας!

Και όμως , τα κενά στην ειδικότητα της κομμωτικής παραμένουν μέχρι και σήμερα 9/1/2013 πολλά και η μη κάλυψή τους δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων όπως και στις οικογένειες των μαθητών. Ωστόσο , η ανάγκη για κάλυψη των κενών δεν καθιστά δικαιολογία για παράνομες ενέργειες ούτε από την μεριά των σχολείων ούτε από την μεριά των ΠΥΣΔΕ και πολύ περισσότερο από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας!

Το θέμα των κενών έχει συζητηθεί και καταγγελθεί πολλάκις , τόσο από τον Σ.Ε.ΤΕ01.19 (Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΤΕ01.19) Κομμωτικής όσο και από άλλους φορείς , προκειμένου να στελεχωθούν οι ΕΠΑΣ και δεν πρόκειται να παύσει παρά μονάχα αν υπάρξουν προσλήψεις με μόνιμο και υπό αναπλήρωση εκπαιδευτικό δυναμικό.

Κύριοι ιθύνοντες παρακαλούμε όπως προβείτε αρχικά σε προσλήψεις ΤΕ01.19 αναπληρωτών και έπειτα σε ενδελεχή έλεγχο των καθηκόντων που αναγκάστηκαν επίσημα ή ανεπίσημα να αναλάβουν οι ΔΕ01.17 εκπαιδευτικοί προκειμένου η διδασκαλία των μαθημάτων , σύμφωνα με τις αναθέσεις, να διεξάγεται με σύννομες διαδικασίες. Σας εφιστούμε την προσοχή καθώς η απείθεια στους νόμους αποτελεί παράπτωμα το οποίο καταγγέλλουμε εγγράφως διατηρώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα για περαιτέρω ενέργειες αν αυτό κριθεί απαραίτητο!

Με εκτίμηση το ΔΣ του Σ.Ε.ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Στεφανίδου Δέσποινα Παπαδοπούλου Γεωργία Παυλίδου Ελισάβετ

Tags: ΤΕ0119 Κομμωτικήςκενά εκπαιδευτικώνκομμωτική
Keywords
Τυχαία Θέματα