«Καρκινοβατούν» τα έργα για τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη...

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Από το Μάιο του 2011 παρέμενε γιαπί το 9ο Δημοτικό Πολίχνης, στην περιοχή των Μετεώρων, το οποίο εντάχθηκε τελικά στο ΕΣΠΑ ως 14ο Δημοτικό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ

Ούτε ένα νέο σχολείο δεν παραδόθηκε στον Εύοσμο την τελευταία πενταετία, με αποτέλεσμα μαθητές να παραμένουν σε υπόγεια και τάξεις χωρισμένες με γυψοσανίδες, ενώ «στο κόκκινο» βρίσκονται και άλλες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης,

αφού αρκετά έργα σχολικής στέγης «καρκινοβατούν». Σε γυμνάσιο-λύκειο της Πολίχνης η διπλοβάρδια συμπληρώνει 34 χρόνια... ζωής και η Ευκαρπία παραμένει χωρίς λύκειο.

Τα οξυμμένα προβλήματα σχολικής στέγης δεν αποτελούν σημερινό φαινόμενο, αν και η οικονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση. Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις έχουν προκαλέσει επανειλημμένως στην αγανάκτηση γονέων και μαθητών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, κατά καιρούς, προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, κλείνοντας δρόμους και πραγματοποιώντας διαμαρτυρίες.

H αρμοδιότητα για τη σχολική στέγη έχει μεταφερθεί στους δήμους εδώ και δύο χρόνια, όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Ευθύμης Φωτόπουλος τονίζοντας ότι για εκκρεμή έργα της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης αναμένεται χρηματοδότηση. «Σε όσα είναι ολοκληρωμένα πληρώνουμε σταδιακά τις οφειλές, κάθε φορά που έρχεται χρηματοδότηση. Οσα έχουν μείνει στη μέση είτε έχουν \"φύγει\" στους δήμους είτε περιμένουμε τα χρήματα για να τελειώσουμε», επισημαίνει ο κ. Φωτόπουλος και προσθέτει: «Προσπαθούμε να εντάξουμε ό,τι μπορούμε στο ΕΣΠΑ για να βοηθήσουμε τους δήμους, διότι και αυτοί δεν έχουν χρήματα».

«Πριν από τέσσερα χρόνια το 24ο Δημοτικό Ευόσμου στεγάστηκε... προσωρινά για 3-4 μήνες στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) και μέχρι σήμερα παραμένει εκεί», δηλώνει στον «ΑτΚ» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, Αντώνης Τασσόπουλος, και προσθέτει: «Κάθε χρόνο μας βγάζουν ένα πλάνο για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος πάνω από την περιφερειακή, αλλά δε βλέπουμε να ξεκινούν. Εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει γίνει νέο σχολείο στον Εύοσμο. Χορτάσαμε από υποσχέσεις...».

Η δημοτική ενότητα του Ευόσμου γνωρίζει οργιώδη οικιστική ανάπτυξη εδώ και χρόνια, ωστόσο η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού (περίπου 16.500 σήμερα) δεν έχει συνοδευτεί και από τη δημιουργία των αναγκαίων εκπαιδευτικών υποδομών. «Στα περισσότερα σχολεία οι αίθουσες έχουν γίνει \'\'κλουβιά\'\', αφού έχουν χωριστεί με γυψοσανίδες, ενώ λειτουργούν τάξεις σε υπόγεια και σε κοντέινερ», τονίζει ο κ. Τασσόπουλος.

Εχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για να κατασκευαστούν μέσω του ΕΣΠΑ το 4ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου, ενώ αναμένεται έγκριση από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για ένα δημοτικό και δύο νηπιαγωγεία, όπως λέει ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης. «Δεν έχουμε διπλή βάρδια, ωστόσο η μονή βάρδια είναι \'\'συμπ

Keywords
Τυχαία Θέματα