Απορρίπτει μέτρα 2 δις η τρόικα - Επιμένει στο «μαχαίρι» σε μισθούς, συντάξεις

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Μόλις μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για
συνέχιση των διαπραγματεύσεων και ανέφερε ότι η τρόικα ζήτησε διευκρινίσεις επί των μέτρων.

Ο κ.Στουρνάρας, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απέφυγε να απαντήσει ποια σημεία του προγράμματος φέρεται να αμφισβητεί η τρόικα. Είπε, ωστόσο, ότι «σαφώς και θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του Μαξίμου, έχει ξεκινήσει η πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο. Οπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει τηλεφωνικές επαφές με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ και της Κομισιόν, καθώς και με ομολόγους του χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν οι παρεμβάσεις αυτές να γίνουν μέσω μεγαλύτερων μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, που θα υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αποχώρησαν το απόγευμα από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών - όπου είχαν συνάντηση με τον κ.Στουρνάρα - χωρίς να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ερωτηθείς για την πορεία των νέων διαπραγματεύσεων απάντησε «κανένα σχόλιο».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τα εκκρεμή θέματα παρεπέμφθησαν στη συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό, που ολοκληρώθηκε, ωστόσο, στις 6.45 το απόγευμα, χωρίς και πάλι να κάνουν δηλώσεις οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.

Keywords
Τυχαία Θέματα