Κάψε λίπος 24 ώρες το 24ωρο: ναι μπορείς!

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Για να χάσεις σωματικό βάρος, πρέπει να προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεσαι – άρα η απώλεια βάρους είναι πρωτίστως θέμα ελέγχου των ποσοτήτων φαγητού.

Για να ενισχύσεις, όμως, το μεταβολισμό σας, να αύξησε τις καύσεις και να χάσε κιλά λίπους ειδικά κι όχι απλώς βάρος γενικά, δεν αρκούν τα απλά μαθηματικά. Εκτός, δηλαδή, από τον περιορισμό των ποσοτήτων που διασφαλίζει το θερμιδικό έλλειμμα, θα πρέπει να κάνεις και μερικά πράγματα

ακόμα σε καθημερινή βάση και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάνω οι καύσεις, κάτω τα κιλά
Στρατηγικές διατροφής, ελέγχου και σωματικής άσκησης. Όσες περισσότερες εφαρμόζεις καθημερινά τόσο περισσότερα λίπη θα καις στην… πυρά.

Ενυδατώσου σωστά
10-12 ποτήρια κρύο ή δροσερό νερό μοιρασμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξεκινώντας από το πρωί μόλις ξυπνήσεις, διευκολύνουν τις καύσεις, επιταχύνουν το μεταβολικό ρυθμό και βοηθούν στην επιπλέον καύση 50-100 θερμίδων συνολικά. Εάν, αντίθετα, αφήσεις το σώμα σου να αφυδατωθεί, αυτό μπορεί να εντείνει την πείνα και να επιφέρει κόπωση και πτώση του μεταβολισμού.

Γυμνάσου το πρωί
Βάλε ως στόχο να γυμνάζεσαι τουλάχιστον τρία πρωινά της εβδομάδας, σε μη συνεχόμενες ημέρες, π.χ. ημέρα παρά ημέρα. Σήκω από το κρεβάτι, πιες μπόλικο νερό με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και δώσε λίγο χρόνο στο σώμα σου να «ξυπνήσει». Κατόπιν, με άδειο στομάχι, γυμνάσου για τουλάχιστον 10 λεπτά, με χαμηλή έως μέτρια ένταση.

Μείωσε το αλάτι
Περιόρισε την κατανάλωση αλατισμένων τροφίμων, τη χρήση αλατιού κατά το μαγείρεμα αλλά και την προσθήκη του στο πιάτο σου. Μεταξύ ίδιων τροφίμων, να προτιμάς όσα περιέχουν λιγότερο αλάτι, π.χ. ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Μην παραλείπεις το πρωινό
Το κατάλληλο πρωινό διεγείρει τις καύσεις, ξυπνά το μεταβολισμό και σε κρατά χορτάτη για αρκετές ώρες. Αβγά βραστά, τυρί χαμηλών λιπαρών, λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως ή, νιφάδες βρόμης με κατσικίσιο γάλα, ξηρούς καρπούς και κανέλα θα σου προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενέργεια που διαρκεί.

Τρώγε συχνότερα
Δεν θα κάψεις περισσότερο λίπος αν τρως μόνο μία φορά την ημέρα, αλλά ούτε θα αδυνατίσεις όταν πεινάς συνεχώς. Τρία μικρά σε ποσότητες γεύματα και 2-3 ακόμα μικρότερα σνακ δραστηριοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό το μεταβολικό ρυθμό, ενώ βοηθούν να παραμείνεις ενεργητική και να κάψεις περισσότερο λίπος.

Μαγείρεψε πιο υγιεινά
Περίπου το 50% του συνόλου της ημερήσιας τροφής σου πρέπει να είναι ωμή, δηλαδή να αποτελείται από λαχανικά, φρούτα και τρόφιμα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Φρόντισε να μαγειρεύεις με τρόπους που δεν απαιτούν επιπρόσθετες λιπαρές ύλες, όπως ο ατμός, ο βρασμός, το γουόκ και το ψήσιμο σε λαδόκολλα.

Νοστίμευσε το φαγητό
Η χρήση μυρωδικών και καρυκευμάτων, όπως μουστάρδας, πιπεριού, πιπερόριζας, μπούκοβου, σκόρδου κ.ά., με έντονη καυτερή γεύ

Keywords
Τυχαία Θέματα