Κάποιοι αποφάσισαν να γίνουν βασιλικότεροι του βασιλέως! της Ντίνας Ρέππα

Tweet

Κάποιοι αποφάσισαν να γίνουν βασιλικότεροι του βασιλέως!!!

Δήλωση-καταγγελία της Ρέππα Ντίνας, δασκάλας,

εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», στη σχολική επιτροπή της 6ης Δημοτικής Κοινότητας

για την απόφαση της σχετικά με αιτήματα παραχώρησης χώρων και σχολικών κοινοτήτων (πρακτικό 25Ο, 26/9/2013)

Με το πρακτικό 25ο, 26/9/2013, η σχολική επιτροπή της 6ης δημοτικής κοινότητας της οποίας είμαι μέλος και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζα, αποφάσισε «…ότι προκειμένου να καταστεί

δυνατή η υλοποίηση των δραστηριοτήτων των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, εκτός ωρών λειτουργίας του Σχολείου, κρίνεται απαραίτητο να οριστεί υπεύθυνος από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου/σχολείων ( όχι απαραίτητα το ίδιο πρόσωπο), ο οποίος θα φέρει την ευθύνη να ανοίγει και να κλείνει το σχολείο και ο οποίος θα βρίσκεται απαραίτητα στο διδακτήριο, κατά τις ώρες των δραστηριοτήτων…».

Μόνο που η σχολική επιτροπή δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Να την ενημερώσουμε λοιπόν, ότι η σχολική επιτροπή δεν είναι εργοδότης του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολικών μονάδων για να αποφασίζει για ζητήματα που αφορούν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του. Όσοι είναι ταγμένοι στις επιδιώξεις της συγκυβέρνησης, καλά θα κάνουν να κρατούν τα προσχήματα και να μην ονοματίζουν αποφάσεις, τις μύχιες επιθυμίες τους. Ακόμα δεν έχουν αποκτήσει δικαιώματα πάνω στη δουλειά, το μισθό, τις ώρες εργασίας, το διδακτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο της εργασίας των εκπαιδευτικών. Δε χρειάζεται τόση σπουδή από την πλειοψηφία της σχολικής επιτροπής να θεσμοθετήσει αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις που ακόμα και η κεντρική εξουσία δεν έχει τολμήσει να εφαρμόσει. Η απόφαση θα μπορούσε να θεωρηθεί και απολύτως φαιδρή αν πίσω της δεν έκρυβε πού θέλει να το πάει ο δήμος της Αθήνας!

Αξίζει επίσης, να σημειώσουμε τα εξής:

Η απόφαση της σχολικής επιτροπής δεν είναι διαχειριστική για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα αλλά πολιτική και μάλιστα βάλλει κατά δικαιωμάτων εργαζομένων! Αντί η σχολική επιτροπή να απαιτήσει να επαναπροσληφθούν οι σχολικοί φύλακες με το καθεστώς της μόνιμης και σταθερής εργασίας, προτείνει την αντικατάστασή τους από το εκπαιδευτικό προσωπικό!!! Πολύ ενδιαφέρουσα είναι άλλωστε και η ορολογία που χρησιμοποιεί η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Λογιάδου για την απόλυση χιλιάδων σχολικών φυλάκων από τη κυβέρνηση των μνημονίων, της κοινωνικής βαρβαρότητας και καταστροφής. «Αποχώρηση φυλάκων» την ονομάζει και όχι διαθεσιμότητα-απόλυση όπως είναι. Οι σχολικοί φύλακες δεν αποχώρησαν, ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ από μια πολιτική που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία και στην εξαθλίωση για να γεμίζουν τα σεντούκια τους οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κεφαλαίου και οι τοκογλύφοι τους! Να ενημερώσουμε λοιπόν, ότι σε πολύ δυσκολότερες εποχές για το εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους, τα χρόνια της βαθιάς κρίσης του '30, ήταν ντροπή για τον εργαζόμενο να πάρει τη δουλειά του απολυμένου. Οι εκπαιδευτικοί εκτός από την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων, δε θα γίνουν του κράτους οι βαστάζοι να καλύπτουν τις τρύπες που το ίδιο το κράτος δημιουργεί απολύοντας τον κόσμο!!!

Όσοι συμμετείχαν στην εν λόγω απόφαση, ειδικά όσοι προέρχονται από το σώμα της εκπαίδευσης, οι διευθυντές που συμμετέχουν στη σχολική επιτροπή, οφείλουν να γνωρίζουν ότι τέτοιες αποφάσεις βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, των πρωτοβάθμιων συλλόγων αλλά και της ΔΟΕ, των οποίων είναι μέλη.

Ενημερώνουμε επίσης τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων, ότι η απόφαση αυτή βάλλει ξεκάθαρα ενάντια τους, στην πραγματικότητα λειτουργεί απαγορευτικά για την παραχώρηση χώρων, μια και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, δάσκαλοι, ειδικότητες, διευθυντές δεν έχουν απολύτως καμία υποχρέωση να παραβρίσκονται στο σχολείο πέραν του ωραρίου τους και δεν μπορούν να παίρνουν την ευθύνη για τη φύλαξη των σχολικών χώρων.

Τελικά, μήπως η σχολική επιτροπή ψάχνει άλλοθι για να απαγορεύσει την παραχώρηση σχολικών χώρων στους συλλόγους γονέων; Γιατί πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι πέρσι παραχωρούσε τους σχολικούς χώρους και Σάββατα όπου οι φύλακες δεν εργάζονταν;

Καλούμε τη σχολική επιτροπή να προχωρήσει σε νέα συνεδρίαση με το ίδιο θέμα και φυσικά να ακυρώσει την προηγούμενη απόφασή της.

Δεσμευόμαστε να θέσουμε ξανά το ζήτημα στην πρώτη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής και να ενημερώσουμε ώστε να παραβρεθούν σε αυτή οι σύλλογοι εκπαιδευτικών «ο Αριστοτέλης» και «η Αθηνά» καθώς και οι σύλλογοι γονέων των σχολικών μονάδων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας

Tags: Ντίνα Ρέππασχολική επιτροπή Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα