Ιδρυση Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Διδασκόντων Προτύπων Πειραματικών Σχολείων ΔΕ

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι ιδρύθηκε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ , ο οποίος αναγνωρίσθηκε με την απόφαση 560/14-01-2013 του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σκοποί του Συλλόγου με βάση το άρθρο 2 του Καταστατικού του είναι:

«1. Η βελτίωση και η αναβάθμιση του επιστημονικού επιπέδου των καθηγητών των Πρότυπων –Πειραματικών σχολείων.

2.Η

προαγωγή , η διάδοση και η βελτίωση και η προβολή του επιστημονικού και παιδαγωγικού έργου των καθηγητών των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.

3.Η υποστήριξη και η συμπαράσταση προς τα μέλη της. Η λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου που θα αποσκοπεί στην αναγνώριση και την προστασία των ιδίων των μελών του Συλλόγου και του έργου τους.

4.Η συνεχής επαφή και επικοινωνία με διεθνείς και ελληνικούς παρεμφερείς Οργανισμούς για την ενημέρωση και τη μεταφορά σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και γενικά τεχνογνωσίας.\

5.Η συνεργασία με κάθε αρμόδια υπηρεσία και Οργανισμό , καθώς και άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας.

6. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ποιοτική βελτίωση γενικά της Ελληνικής Εκπαίδευσης.»

Με βάση το άρθρο 4 του Καταστατικού του Συλλόγου τα μέλη του διακρίνονται σε τακτικά και επίτιμα.

«Τακτικά μέλη γίνονται οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθηγητές που κατέχουν ή κατείχαν τουλάχιστον για μια τριετία οργανική θέση , με διδακτική παρουσία , σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Επίτιμα μέλη γίνονται Έλληνες ή ξένοι επιστήμονες σε ένδειξη τιμής για το έργο τους ή τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στο Σύλλογο.»

Το ποσό της εγγραφής των τακτικών μελών είναι 10 ευρώ ετησίως.

Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει επιστημονική ημερίδα το Μάρτιο του 2014 με θέμα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.

Σύντομα θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες, τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του Συλλόγου , ταχυδρομική θυρίδα για την αλληλογραφία και τραπεζικός λογαριασμός για τη κατάθεση των ετησίων συνδρομών.

Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο , μπορούν να στείλουν e-mail στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

e-mail Προέδρου: [email protected]

e-mail Γεν Γραμματέα: markos58@ath.forthnet.gr

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜ

ΚΛΑΜΠΑΝΙΣΤΗ Ε. ΡΕΝΙΕΡΗΣ Μ.

Tags: πειραματικά σχολεία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα