Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω: Ούτε οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων ούτε οι συλλήψεις αγωνιστών θα κάμψουν τους αγώνες του λαού μας για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία

Tweet

Αρ. Εξερχ: 1/Α/2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρ. Φεραίου 20

Τηλ.210-5981932

Αιγάλεω 8/ 1 / 2014

ΠΡΟΣ: - Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε της Γ΄Αθήνας, Δ.Σ της ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εδώ και τέσσερα χρόνια η πατρίδα μας και ο λαός της ληστεύεται από τα τσιράκια της Ε.Ε, της Ευρωπαϊκής

Τράπεζας, το ΔΝΤ και τους τοκογλύφους ξένους και ντόπιους δανειστές. Η πολιτική αυτή είχε αποτέλεσμα 4.500 άνθρωποι να αυτοκτονήσουν, η ανεργία να ξεπεράσει το 30%, οι μισθοί να έχουν βουλιάξει κατά 40%, να κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία και να διαλύονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι άνθρωποι να τρέφονται σε συσσίτια, τα παιδιά μας να πεινούν. Όλος ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, τα δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται και είναι πανάκριβα, χιλιάδες άνθρωποι ζουν χωρίς νερό, ρεύμα, θέρμανση, περίθαλψη, φάρμακα, στέγη και τροφή. Όσες φορές οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να σηκώσουν το κεφάλι αντιμετώπισαν τη βία, το ξύλο, τα χημικά, τις προβοκάτσιες, την τρομοκρατία και την καταστολή.

Αυτές τις μέρες η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ε.Ε. Το χώμα που γέννησε τη Δημοκρατία, το χώμα της υπερήφανης και αδούλωτης Αθήνας, δεν μπορούν να το πατήσουν τα κοράκια της Ε.Ε και ο υπόλοιπος πολιτικός συρφετός που βασανίζει σαδιστικά και δολοφονεί το λαό και τα παιδιά μας. Οι διεφθαρμένοι, νεοφιλελεύθεροι ξανακογλύφτες του διεθνούς κεφαλαίου δεν έχουν καμιά θέση στη χώρα μας. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.

- Καταγγέλλουμε την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με την κατηγορία της "συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση" και της "αντίστασης κατά της αρχής".

Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παύλο Αντωνόπουλο την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 11.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 16) και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΑιγάλεωΠαύλος Αντωνόπουλος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα