Η βαθιά τσέπη της χούντας…Ένα επίκαιρο κείμενο με τη συνοδεία video

Tweet Κατηγορία: Πολιτική

 

Αναγκαστικός νόμος 5, 1967: Υπερδιπλασιασμός μισθών «πρωθυπουργού και υπουργών».

Ειδική Ρύθμιση, 1970: Καταχρηστική στεγαστική αποκατάσταση «αξιωματικών διαδραματισάντων εξέχοντα ρόλον»
Νόμος 802 της 30/12/1970: Δίωξη υπουργού για οικονομικές ή ποινικές παρανομίες μπορεί να ασκηθεί μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των συνυπουργών.
Έγγραφα ΚΥΠ, υπογραφή Ρουφογάλης Θέσπιση ειδικών δανείων: Χορηγήθηκαν σε ημέτερους χαριστικά δάνεια,
ύψους 1 δισεκ. 519 εκατομ. Δραχμών.
«Αναπτυξιακές Συμβάσεις» ΦΕΚ 1972/Α/88: Σύμβαση με πολυεθνική Litton, για επένδυση 800 εκατ. Δολλαρίων. Αμοιβή της Litton 1.200.000 δολλάρια. Η «επένδυση» δεν έγινε, η αμοιβή κατεβλήθη.
«Αναπτυξιακές Συμβάσεις» ΦΕΚ 1969/Α/15: Σύμβαση με τον Αμερικανό εργολάβο, Ρόμπερτ Μακντόναλντ, για την κατασκευή της Εγνατίας οδού. Η σύμβαση ναυάγησε. Στον εργολάβο κατεβλήθη αμοιβή 1,5 δισ. δραχμ.
«Αναπτυξιακές Συμβάσεις» ΦΕΚ 1972/Α/72: Διαγραφή υποχρέωσης της ESSO PAPPAS για ανέγερση 6 αγροτοβιομηχανικών μονάδων, αντισταθμιστικά για την εγκατάσταση της COCA COLA και την προμήθεια του δημοσίου.
«Αναπτυξιακές Συμβάσεις»: Παραχώρηση στον Παπαδόπουλο της βίλλας Ωνάση στο Λαγονήσι, έναντι συμβολικού τιμήματος, προκειμένου για την εξασφάλιση του 3ου Διυλιστηρίου…
«Αναπτυξιακές Συμβάσεις» ΦΕΚ 1972/Α/130: Αποχώρηση Ωνάση. Το 3ο Διυλιστήριο παραχωρείται σε Ανδρεάδη, Λάτση και ένα 4ο διυλιστήριο παραχωρείται στον Βαρδινογιάννη.
Ενίσχυση προεκλογικής εκστρατείας Νίξον: Το 1968 το ελληνικό δημόσιο συνεισφέρει 549.000 δολλάρια στην προεκλογική εκστρατεία του Νίξον!
ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ: Δωροληψία κατά συρροήν για την μονοπωλιακή εισαγωγή σάπιου κρέατος απ’ την Αργεντινή. Ο υπουργός Μπαλόπουλος, «κύριος 10%» δεν καταδικάστηκε ούτε για το «Μπαλόσημο» που έβαζε στην τσέπη, ως γραμματέας του ΕΟΤ.
«ΤΟ ΤΑΜΑ»:
Για την ανέγερση ναού του Σωτήρος Χριστού, στα Τουρκοβούνια, συγκεντρώνουν από το δημόσιο και δωρεές, 453.000.000 δρχ. Από «θαύμα» τα 406.000.000 δρχ, εξαφανίστηκαν.
  Πηγή: http://www.youtube.com/ watch?v=AT2nVp2Bpd4&feature=sha re   --------------------------------   ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ» Εφτά χρόνια αρπαχτή

Η βαθιά τσέπη της χούντας

ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ: ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ, ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΑΣ / [email protected] Ο «ΙΟΣ» ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: http://www.iospress.gr.

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

 

Παπαδόπουλος και Τομ Πάππας, στο απόγειο της «συνεργασίας» τους. Πρόκειται βέβαια για μύθο, θεμελιωμένο στη μίζε

Keywords
Τυχαία Θέματα