Ή θα παλέψουμε ή θα μας συντρίψουν! Ολοι στην απεργία!

Tweet

Ή ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Σε μια σπάνιας υποκρισίας καλοστημένη ανακοίνωση που φέρει τον προκλητικό τίτλο «για τον καθορισμό της συλλογικής δράσης» η ηγεσία της ΔΟΕ (οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ουσιαστικά και τυπικά «δίνουν» τον κλάδο στα κυβερνητικά σχέδια Δηλαδή με δυο λόγια πρώτα θα εκτελέσουμε και μετά θα βγούμε παραπονούμενοι ακριβώς όπως… στο στρατό και όπως φυσικά ταιριάζει στο πολιτικό

και νομικό καθεστώς εντεινόμενης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωή.

Οι διαρκείς στάσεις εργασίας είναι μια κοροϊδία που εφαρμόστηκε στους νηπιαγωγούς στο 2007 και απότυχε ενώ οι ίδιοι γνωρίζουν πως πρακτικά είναι ανεφάρμοστη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η γραμμή της λεγόμενης «ανυπακοής» είναι μια γραμμή ήττας .Ο περιορισμός των στόχων πάλης στην αυτοαξιολόγηση τη στιγμή που στη δευτεροβάθμια απολύονται οι πρώτοι εκπαιδευτικοί μετά από 103 χρόνια .υπονομεύει και ξεκόβει τον αγώνα μας από τον αγώνα γενικότερα του κλάδου και των εργαζομένων. Η ενότητα όλων(!) των συνδικαλιστικών δυνάμεων που εκφράστηκε με τα κοινά πρακτικά άρνησης στους συλλόγους διδασκόντων είναι μια ψεύτικη ενότητα που είχε ως μόνο κοινό στοιχείο την υποταγή στην άποψη του «τέλους των κλαδικών αγώνων», «του κόσμο που δεν τραβάει . Είναι μια γραμμή ουράς στις κυρίαρχες παρατάξεις των αστικών καθεστωτικών δυνάμεων .Ακόμη και σήμερα οι παρατάξεις της αριστεράς στον κλάδο «κάνουν σκόντο» στις προτάσεις τους. Αν δεν ψήφισαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ, εξακολουθούν να στηρίζουν μια γραμμή που μας οδηγεί στην ήττα. Η ανησυχία των συναδέλφων δείχνει ότι δεν καλύπτονται από μια τέτοια κατεύθυνση.

.Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Στο σύντομο αυτό διάστημα χιλιάδες εκπαιδευτικοί μέσα από τις ακυρώσεις των σεμιναρίων ενημέρωσης των στελεχών, τα πρακτικά κοινής άρνησης , τις στάσεις εργασίας κλπ εξέφρασαν τις αγωνιστικές διαθέσεις τους να αναμετρηθούν με την πολιτική που ξεθεμελιώνει τις εργασιακά μας δικαιώματα και οδηγεί τις εργασιακές σχέσεις έναν αιώνα (κυριολεκτικά!) πίσω.

Αυτό το δυναμικό του κλάδου βρίσκεται σήμερα ακάλυπτο πολιτικά και συνδικαλιστικά και αντιμέτωπο με την κυβερνητική τρομοκρατία. Δεν είναι μόνο το «εντέλλεσθε» της αυτοαξιολόγησης είναι το αναμενόμενο «εντέλλεσθε» της «κανονικής» αξιολόγησης που απ` ότι δείχνουν τα πράγματα θα εφαρμοστεί πιο νωρίς , είναι οι απολύσεις μαζί με την διεύρυνση του ωραρίου που θα «μας χτυπήσουν σύντομα την πόρτα», η ουσιαστική κατάργηση της οργανικότητας-μονιμότητας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Έπρεπε «από χτες» να κινούμαστε σε διαφορετική τροχιά. Στην τροχιά της κεντρικής απεργιακής αναμέτρησης ολόκληρου του κλάδου των εκπαιδευτικών και για την ανατροπή ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις στη δημόσια εκπαίδευση.. Γιατί η κυβέρνηση δεν φοβάται το «κρυφτούλι» του «εφαρμόζω και βγαίνω παραπονούμενος». Δεν διαπραγματεύεται την πολιτική της που θέλει να εφαρμόσει χωρίς έλεος. Αυτό το ξεθεμελίωμα δικαιωμάτων που έκανε στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι οδηγός για το τι θέλει να εφαρμόσει και στη δημόσια εκπαίδευση. Όμως και τώρα δεν είναι αργά.

Πριν ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί το πρώτο «εντέλλεσθε» της αυτοαξιολόγησης πρέπει να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις που θα αποφασίσουν ως απάντηση πενθήμερη απεργία και με στόχο στο κάλεσμα αυτό να ανταποκριθούν και οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης.

ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ.

Αν αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν στον αυτόματο πιλότο του «εκτελώ και βγαίνω παραπονούμενος» και των «διαρκών στάσεων εργασίας» είναι σίγουρο πως η εβδομάδα των παθών θα συνεχιστεί πιο έντονα και μετά το… Πάσχα καθώς η επίθεση θα πάρει υπαρξιακά –για τον κλάδο- χαρακτηριστικά. Αλλά ακόμη και τότε δεν θα είναι αργά-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ- για απεργιακούς αγώνες και αλλαγή κατεύθυνσης!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ .ΑΠΡΙΛΗΣ 2014

Tags: Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα