Σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών, του Στέφανου Χατζηστεφάνου

Tweet

Κύριοι,

Είμαι ένας αγανακτισμένος γονέας, όχι γιατί το παιδί μου δεν πήρε μεταγραφή, αλλά το αντίθετο.Η κόρη μου είναι επιτυχούσα μεταφοράς θέσης από ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, στο αντίστοιχο της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

Η χαρά της μεταγραφής μάς κόπηκε απότομα σήμερα το πρωί, όταν είδαμε ότι δεν ανακοινώθηκε τίποτε για τους φοιτητές που πρέπει να παρακολουθούν εργαστήρια και θεωρία και επισκέφτηκα ο ίδιος την προϊσταμένη της γραμματείας για πληροφορίες. Με δέχτηκε στο γραφείο της και

ομολογώ ότι ήταν ευγενέστατη. Το δια ταύτα όμως είναι θλιβερό και εξηγούμαι αμέσως:

1. Κανένας φοιτητής δεν είναι ουσιαστικά φοιτητής του τμήματος υποδοχής, διότι πρέπει να συσταθεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει εκ νέου το φάκελο κάθε φοιτητή ξεχωριστά και μετά να ανακοινωθούν τα ονόματα από το τμήμα υποδοχής.

2. Η επιτροπή δεν έχει χρονικό περιορισμό συνεδρίασης. Μπορεί να συνεδριάσει όποτε θέλει.

3. Το εαρινό εξάμηνο δεν πρόκειται (σύμφωνα με τα γεγονότα) να εξεταστεί στο τμήμα υποδοχής

4. Δεν υπάρχουν κενά στα εργαστήρια, άρα δεν μπορεί να μπει σε τμήμα.

5. Η κόρη μου - και φαντάζομαι πλήθος ακόμα φοιτητών - έχει χάσει το δικαίωμα εξέτασης των εργαστηρίων στο παλιό τμήμα διότι έκανε δύο απουσίες από την ανακοίνωση των επιτυχόντων μέχρι σήμερα. (μεσολάβησε μετακόμιση και ένα σωρό γραφειοκρατικά: νερό-ρεύμα που έπρεπε να τακτοποιηθούν).

Το μεγάλο μου παράπονο είναι: δεν μπορούσε να βγει μια ανακοίνωση συγχρόνως με τα αποτελέσματα μεταφοράς θέσης ,είτε από το υπουργείο είτε από τα τμήματα υποδοχής, που να τα εξηγεί όλα αυτά; Οι οικογένειες θα έκαναν τον προγραμματισμό τους.Μάλλον κάποιοι θα θίγονταν φαντάζομαι για τον τρόπο λειτουργίας της πολιτείας. Έτσι έμεινε στον κόσμο η εντύπωση πως το κράτος μερίμνησε και κάποιες οικογένειες εξυπηρετήθηκαν. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.

Λυπάμαι ειλικρινά.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Χατζηστεφάνου Στέφανος

Tags: Στέφανος Χατζηστεφάνουμετεγγραφές φοιτητές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα