Η Σουηδία αναχαίτισε άγνωστο υποβρύχιο έξω από τη Στοκχόλμη

Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιήθηκε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση γύρω από τα νησιά της Στοκχόλμης αργά της Παρασκευής 17/10. Η επιχείρηση έγινε ύστερα από πληροφορίες για "ξένη υποβρύχια δραστηριότητα".

Ο διοικητής Jonas Wikstroem ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι "ξεκινήσαμε μία μεγάλη επιχείρηση που περιλαμβάνει πλοία, ελικόπτερα και αρκετές μονάδες εδάφους".

Είπε επίσης ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πληροφορία από "έγκυρη πηγή" και ότι περίπου 200 σουηδικά στρατεύματα πήραν μέρος ενώ

συμπλήρωσε ότι δεν χρειάστηκε να γίνει χρήση όπλων.

Ο διοικητής δεν διευκρίνισε πόσο κοντά στην πρωτεύουσα της Σουηδίας Στοκχόλμη έγινε όλο το γεγονός ή αν το γεγονός είχε να κάνει με ένα ή περισσότερα υποβρύχια. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η όλη στρατιωτική επιχείρηση αναχαίτισης έγινε μόλις 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Τους τελευταίους μήνες οι Σουηδοί έχουν επισημάνει παράξενες κινήσεις στη Βαλτική Θάλασσα από τους Ρώσους και την αεροπορία τους, όπως το γεγονός που έγινε το Σεπτέμβριο όταν δύο βομβαρδιστικά από τη Ρωσία μπήκαν στον εναέριο χώρο της Σουηδίας. Αυτό το γεγονός οι Σουηδοί το χαρακτήρισαν το πιο σοβαρό της τελευταίας δεκαετίας,

Tags: Σουηδίαυποβρύχιο Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα