Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας τηρεί σιγή ιχθύος στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Μπαγιώργος Ανδρέας              Πάτρα, 18  Νοέμβρη  2012   Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Θέμα: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τηρεί σιγή ιχθύος στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

           Τρις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους , χιλιάδες είναι τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

>  Η κατάσταση δε πάει άλλο.  

       Οι προσλήψεις των αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν σταματήσει ,οι πιστώσεις τέλος, οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ γίνονται με το σταγονόμετρο και μόνο για σχολεία ΕΑΕΠ. Αυτό πρακτικά σημαίνει οριστική ακύρωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας.

Επισημαίνω ότι στα σχολεία ΕΑΕΠ δεν έχει προσληφθεί , από την αρχή της σχολικής χρονιάς , ούτε ένας εκπαιδευτικός   για τη διδασκαλία της " δεύτερης ξένης γλώσσας" και  η σχετική εγκύκλιο  έβαλε τέλος στη γερμανική γλώσσα. 

Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση έχει φέρει σε τραγικό αδιέξοδο γονείς -μαθητές -εκπαιδευτικούς και οδηγεί στην πλήρη διάλυση και απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

             Ολοήμερα σχολεία και σχολεία ΕΑΕΠ  υπολειτουργούν τρις  μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το  κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας με τις συνεχείς μετακινήσεις και τις αλλαγές των εμπλοκών στις ειδικότητες  το οποίο δημιουργεί η ανικανότητα της προσωρινής  διοίκησης να διαχειριστεί την παρούσα κατάσταση δεν έχει τέλος.

Πίεση στο υπουργείο καμία, κάνει ενέργειες υποβάθμισης της παιδείας και διάλυσης του ολοήμερου σχολείου.

  Ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ευημερούν τα νούμερα και να υποβαθμίζεται η εκπαίδευση αδειάζοντας εντελώς τα ολοήμερα από τις ειδικότητες.

 Τα ολοήμερα λειτουργούν πλέον ως " παιδοφυλακτήρια " αφού ο υπεύθυνος ολοήμερου αναγκάζεται να διδάσκει !! ή να "απασχολεί" μόνος του τις περισσότερες φορές από 50 μέχρι και 120 μαθητές , λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Εξαιτίας των ελλείψεων αυτών οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και Σύλλογοι Διδασκόντων αδυνατούν να καταρτίσουν προγράμματα (εδώ να μη ξεχνάμε την 17η Σεπτέμβρη ) ενώ γονείς σε απόγνωση στην κυριολεξία "παρακαλούν" καθημερινά τους αρμόδιους για προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή.

Τα μεγάλα θύματα, βέβαια, είναι οι μαθητές που χάνουν καθημερινά χιλιάδες διδακτικές ώρες.

    

                                                                                              Με αγωνιστική εκτίμηση

                                                                                      Ανδρέας  Μπαγιώργος

Αλεξάνδρου Παπάγ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita