Η πείνα θερίζει και τους Αμερικανούς!

Tweet

Η τροφή των φτωχών Αμερικανών

Η στατιστική της φτηνής και ανθυγιεινής τροφής

Οι Αμερικανοί που παίρνουν βοήθεια σε τρόφιμα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά σε διαβήτη και πίεση από ό,τι ο μέσος όρος του πληθυσμού των ΗΠΑ στο σύνολό του.

Οι φτωχοί αποκτούν συνήθειες που βλάπτουν την υγεία τους προκειμένου να τους φτάσουν τα χρήματά τους και έτσι γίνεται η κατάστασή τους χειρότερη.

Η μη κερδοσκοπική Feeding America έκανε μία έρευνα σε 60.000 ανθρώπους οι οποίοι

τρέφονται με συσσίτια και μετέχουν σε προγράμματα δωρεάν τροφής σε όλη τη χώρα και η έρευνα παρουσίασε την κατάσταση των πεινασμένων και όσων ζητούν βοήθεια στην Αμερική.

Μία πλευρά της έρευνας θέλησε να δείξει πως οι πεινασμένοι Αμερικανοί φροντίζουν ώστε οι πηγές τροφίμων να τους διαρκούν περισσότερο.

Το 78,7% αγοράζει φθηνές και ανθυγιεινές τροφές, το 56,1% τρώει τρόφιμα που έχει λήξη η ημερομηνία τους, το 52,5% παίρνει βοήθεια από την οικογένεια ή συγγενικά πρόσωπα, το 51,7% αγοράζει τρόφιμα με χαλασμένες συσκευασίες, το 40% μείωσε το φαγητό ή τα ποτά, το 34,9% πούλησε προσωπική περιουσία ενώ το 22,7% καλλιεργεί τρόφιμα στον κήπο του.

Περισσότεροι από τους μισούς έφαγαν τρόφιμα χαλασμένα, που έχει λήξη η ημερομηνία τους ή αγόρασαν τροφές με χαλασμένες και κατεστραμμένες συσκευασίες. Αυτές οι τροφές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Το χειρότερο όλων είναι ότι το 80% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει αγοράσει και έχει καταναλώσει ανθυγιεινές τροφές. Αυτές οι τροφές ίσως είναι οι πιο φθηνές και έχουν πρόσβαση μόνο σε αυτές. Η επιλογή που έχουν να αγοράσουν φτηνές τροφές είναι fast food, πατατάκια, σόδες κ.λπ. Αυτή η πρακτική συμβάλλει στα υψηλά ποσοστά της παχυσαρκίας ανάμεσα στους φτωχούς πληθυσμούς των ΗΠΑ.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι αυτές οι ομάδες που αδυνατούν να πάρουν καλό φαγητό έχουν υψηλους δείκτες σε διαβήτη και πίεση

Διαβήτη έχει το 33,2% όταν ο μέσος όρος των Αμερικανών είναι 9,3% και πίεση έχει το 57,8% όταν ο μέσος όρος των Αμερικανών είναι 31%

Και τίθεται το ερώτημα "γιατί τόσοι άνθρωποι υποσιτίζονται στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου;"

επιμέλεια: Κλειώ Ιωάννου

Tags: ΗΠΑπείνα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα