Η Apple κατηγορείται για το θάνατο της οικονομίας μιας ολόκληρης χώρας

Η Apple μάλλον είναι πιο ισχυρή από όσο φαντάζεστε καθώς κατηγορείται, εν μέρει, για τις οικονομικές δυσκολίες μιας ολόκληρης χώρας.

«Το iPhone σκότωσε τη Nokia, και το iPad σκότωσε την βιομηχανία χαρτιού, αλλά θα επανέλθουμε», δήλωσε χθες στο CNBC o Πρωθυπουργός της Φιλανδίας, Alexander

Stub.

Για όσους δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την Φινλανδική οικονομία, η βιομηχανία χάρτου και η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων Nokia, ήταν δύο από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Φιλανδίας. Συγκεκριμένα, η Nokia ήταν ένα από τα καμάρια των Φιλανδών καθώς κατείχε τεράστιο μερίδιο στην αγορά, μέχρι το 2007, όπου έκανε την εμφάνισή του το iPhone.

Από τότε, η Nokia βρίσκεται σε σταθερή πτώση. Η Microsoft αγόρασε την Nokia για 7,2 δισεκατομμύρια τον περασμένο Απρίλιο και αμέσως ξεκίνησε την περικοπή των θέσεων εργασίας. Το περασμένο Ιούλιο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα απολύσει τουλάχιστον 12.500 εργαζόμενους της εταιρείας.

Το Bloomberg Businessweek τον περασμένο Αύγουστο, επισήμανε ότι η Nokia και το χαρτί περιορίζονταν λόγω της αύξησης των νέων τεχνολογιών και του «τέλους» της εκτύπωσης, ήταν τότε, που ο Stubb κατηγόρησε το συνιδρυτή της Apple Steve Jobs ότι ευθύνεται για την απώλεια θέσεων εργασίας στη Φινλανδία.

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές, στάθηκε το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor 's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Φινλανδίας σε ΑΑ + από ΑΑΑ την Παρασκευή.

Tags: appleκινητάΦινλανδίατεχνολογία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα