Γ.Μηλιός: Καμμία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με μνημονιακούς και νεοφιλελεύθερους

Tweet

Ο Υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός σε άρθρο του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" (14/07) αλλά και με βάση όσα είπε στον Ελεύθερο Τύπο στις 6/07, κάνει σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να δώσει βάρος "στη συμπόρευση με τμήμα του μνημονιακού κοινοβουλευτικού συστήματος, το οποίο προσπαθεί να πλασαριστεί ως προοδευτική, εναλλακτική λύση»

«Το

πρόβλημα, κατά τον κ. Μηλιό, γίνεται οξύτατο όταν αναλογιστούμε ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν να έχουν κοινωνική δυναμική και αυτοπροβάλλονται ως πιθανοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολιτικό «συνασπισμό εξουσίας», δεδομένης της άρνησης του ΚΚΕ».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μηλιός αποκλείει και την όποια συνεργασία με «το Ποτάμι», από τη στιγμή που «ο επικεφαλής του δηλώνει στους εθελοντές του κόμματος ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στον Ελεύθερο Τύπο είχε τονίσει πως «Καμία συνεργασία με τους νεοφιλελεύθερους από όπου και ένα προέρχονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε στο 27% λόγω του ριζοσπαστισμού του. Αν έκανε το λάθος να συνεργαστεί με το μνημονιακό στρατόπεδο θα πυροβολούσε τα πόδια του» αναφέρει χαρακτηριστικά. Προσθέτει πως δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα στην κεντραοαριστερά και επικαλείται το κείμενο που ψηφίστηκε στην ΚΕ, ενώ σημειώνει: «αυτή η αφήγηση είναι στρατηγικά λάθος. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Αριστεράς, πρέπει να είναι ο αποκλειστικός μας στόχος».

Tags: Γάννης ΜηλιόςΣΥΡΙΖΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα