Για τις απογευματινές «δραστηριότητες» - Σύλλογος ΠΕ Γ. Σεφέρης

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                    Αρ.Πρωτ. 20

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                             Ιωνία 26/11/2012

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                          Προς : Σχολεία του Συλλόγου μας.

2102812938 – 6972008336                                                               

mail : [email protected]                                                  

Site

: https://sites.google.com/site/syllekpaidevtikvngseferis/home         

 

Θέμα : Απογευματινές «δραστηριότητες»

Σε πολλά σχολεία, γίνεται προσπάθεια από κάποιους διευθυντές (κατόπιν εντολών της διοίκησης) να γίνονται οι συνεδριάσεις του Συλλόγου διδασκόντων απόγευμα, να μοιραστούν οι έλεγχοι στους γονείς απόγευμα, να συνεδριάζει το σχολικό συμβούλιο το απόγευμα, να γίνονται τέλος πάντων όλες οι δράσεις (πλην μαθήματος) μετά το εργασιακό μας ωράριο.   

Δε φτάνει που στο δάσκαλο έχουν φορτώσει όλες τις γραφειοκρατικές δουλειές του σχολείου. Δε φτάνει που επιχειρούν να μας διευρύνουν το ωράριο με κάθε τρόπο ( βλέπε άλλες ανακοινώσεις μας ). Δε φτάνει που μας πληρώνουν «τρεις κι εξήντα». Τώρα θέλουν να μας βάλουν να κάνουμε το σκλάβο και το απόγευμα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι :

Δεν είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι να πηγαίνουν στο σχολείο απόγευμα. Να μη δεχτούν να γίνονται απογευματινές δραστηριότητες. Δεν υπάρχει τρόπος ο διευθυντής ή κάποιος άλλος να μας υποχρεώσει. Δεν προβλέπεται ακόμα αυτό από κανέναν νόμο. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ας προσκομίσει ψηφισμένο νόμο ή διάταγμα που να λέει τέτοια πράγματα. Την ώρα που επιχειρούν να διευρύνουν το ωράριό μας, την ώρα που πιέζουν για αξιολόγηση κι απολύσεις, για χειροτέρευση των συνθηκών της δουλειάς και της ζωής μας, όποιος κάνει προσπάθειες «απογευματινών συνεδριάσεων», έχει απλώς «υπερβάλοντα ζήλο», προκειμένου να πάρει καλό βαθμό από τους προϊσταμένους του. Έχει πάρει θέση στο στρατόπεδο των αντιπάλων των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου. Κι όποιος τα αντιμετωπίζει αυτά επιπόλαια, είναι υπόλογος απέναντι στη δική του ζωή. Αλλά και απέναντι στη δική μας. Eίναι στις προθέσεις της διοίκησης να επιβάλλει αυτή την υποχρέωσή μας. Όμως ακόμα δεν τόλμησε να το φέρει νομοθετικά. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαιώματα, οικογένειες, κοινωνικές υποχρεώσεις και προσωπική ζωή. Η δουλοκτητική κοινωνία μάλλον έχει μείνει πίσω στην ιστορία. Ό, τι έχει λοιπόν σχέση με το σχολείο, μπορεί και πρέπει να γίνεται μέσα στα πλαίσια του ωραρίου μας, πριν τις 2 μ.μ. Όσο για το «τι θα κάνουμε τα παιδιά αυτή την ώρα» ... η απάντηση είναι να τα κάνετε ό,τι τα κάνετε κι όταν κλείνετε τα σχολεία για να μας κάνετε διάφορα «επιμορφωτικά» σεμινάρια για το … πώς φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν τα μπαλόνια, για το … πώς λειτουργεί ο π
Keywords
Τυχαία Θέματα