«Φανερός Δείπνος της Ένωσης Αθέων» ή αλλιώς πυροβολώντας με άσφαιρα

Προς κατάπληξη του διαδικτυακού κοινού, η Ένωση Αθέων καλεί σε «Φανερό Δείπνο Κρεατοφαγίας» και για το 2018, με την συζήτηση στα social media και την ευρύτερη δημόσια σφαίρα να ξεκινάει από εκεί που τελείωσε όλες τις προηγούμενες φορές.

Ζώντας ξανά τη μέρα της μαρμότας, θα κάνουμε την συγκλονιστική αποκάλυψη: Οι περισσότεροι, πλέον, άνθρωποι δεν τηρούν την νηστεία της Σαρακοστής ούτε, έστω, την Μεγάλη Εβδομάδα. Οι μελέτες δείχνουν πως οι νέοι κατά πλειονότητα δηλώνουν άθεοι, ενώ η εμπιστοσύνη στην οργανωμένη θρησκεία και την Εκκλησία

φθίνει.

Επίσης, εδώ και δεκαετίες, μπορεί όποιος θέλει να αγνοήσει. τις επιταγές της θρησκείας και να παραγγείλει ένα ωραιότατο «νηστίσιμο» σουβλάκι ή ακόμη και να παραγγείλει κρέας σε ένα εστιατόριο. Οι θρησκευόμενοι, με την σειρά τους, ακολουθούν την νηστεία και μετέχουν στα Μυστήρια της Μεγάλης Εβδομάδα/ Χωρίς να κινδυνεύει κανείς με δημόσιο λιθοβολισμό από ορδές θρησκόληπτων «Κλεομένηδων» που φαντασιώνεται η Ένωση.

Υπ' αυτήν την έννοια, ο όποιος «θόρυβος» θέλει να δημιουργήσει η Ένωση Αθέων δεν φθάνει παρά στα αυτιά μιας σχετικά περιορισμένης και, σε κάθε περίπτωση, υπό διαρκή συρρίκνωση κοινότητας Ζηλωτών που παρουσιάζει ως παντοδύναμο κτήνος, με σκοπό (κατά τη γνώμη του γράφοντος) απλά να αναδείξει τη δική της φωνή.

Χωρίς να υποβαθμίζεται η ανάγκη απάντησης σε θλιβερά περιστατικά σκοταδισμού (π.χ ασυλία του Αμβρόσιου, βεβήλωση έργων τέχνης, παρεμπόδιση «σκανδαλιστικών» θεατρικών παραστάσεων κ.α), υπάρχει η ειλικρινής απορία γιατί από τον λόγο της Ένωσης απουσιάζει εκκωφαντικά η οποιαδήποτε αναφορά στον διαχρονικό ρόλο της εκκλησίας και γενικώς των οργανωμένων δογμάτων στο πλευρό της εξουσίας, η πολιτική χειραγώγιση των «ποίμνιων», το γενικό κοινωνικό πλαίσιο που τοποθετούνται και διαπλέκονται οι οργανωμένες κοινότητες των πιστών.

Αντ' αυτού, και ως απάντηση, η Ένωση Αθέων τρώει μπριζόλες την Μεγάλη Παρασκευή και λοιδωρεί συλλήβδην τους θρησκευόμενους, μετριοπαθείς και μη. Και αντί να πολεμάει το «κτήνος», πυροβολεί με άσφαιρα.

Δ.Χ

Ένωση ΑθέωνΦανερός Δείπνοςνηστεία
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα