Έρχονται κινητά που διπλώνουν μέσα στο πορτοφόλι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Tweet Κατηγορία: Επιστήμη

Στέλιος Παπαναστασίου

Ετοιμαστείτε για κινητά τηλέφωνα που λυγίζουν, απλώνουν, ακόμη και διπλώνουν μέσα στο πορτοφόλι σας! Η Samsung αποκαλύπτει τα σχέδιά της για smartphones με εύκαμπτες οθόνες.

Ο Νοτιοκορεάτικος όμιλος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι ευλύγιστες οθόνες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών και ανάπτυξής του και θα είναι έτοιμες για παγκόσμια

κυκλοφορία μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η καινοτομία επετεύχθη μέσα από τη χρήση οργανικών διόδων εκπομπής φωτός (OLEDs), οι οποίες είναι πολύ λεπτές και μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε ευλύγιστα υλικά όπως πλαστικό ή μεταλλικό φύλλο (φωτό)

Η Samsung δεν είναι η μοναδική εταιρία που επένδυσε μεγάλα ποσά στην έρευνα για τις ευλύγιστες οθόνες με την χρήση των OLEDs. Αντίστοιχα τεχνολογικά προϊόντα έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν τόσο η «συμπατριώτισσα» LG Display, όσο και η ιαπωνική Sony.

Ωστόσο, η Samsung είναι η πρώτη που προέβη σε έκδοση ημερομηνίας κυκλοφορίας της τεχνολογίας αυτής, με τεχνολογικούς κύκλους να κάνουν λόγο για κυκλοφορία της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ρίχνοντας μια ματιά στις ημερομηνίες κυκλοφορίας της κυρίαρχης εμπορικά σειράς «έξυπνων» τηλεφώνων "S" της εταιρίας, μπορεί κανείς να προβλέψει ότι το πρώτο κινητό που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία της ευλύγιστης οθόνης θα είναι το S4, εν αναμονή της ανακοίνωσης κυκλοφορίας του. 

Η κίνηση της εταιρίας να παράγει εύκαμπτες οθόνες έρχεται να καλύψει τις απαιτήσεις της αγοράς smartphone και tablet, όπου οι αγοραστές παρατηρούν σχεδόν πανομοιότυπα προϊόντα θέλοντας κάτι το ξεχωριστό.

Η Βινίτα Τζακάνουαλ, διευθύντρια της εταιρίας IHS Electronics and Media που ασχολείται με την παραγωγή κινητών και ανερχόμενων οθονών και τεχνολογίας δήλωσε σχετικά: «Ακόμα και αν ηSamsung δεν ήταν σε θέση να εμπορευματοποιήσει τις εύκαμπτες οθόνες αμέσως, φτιάχνοντάς τες από πλαστικό αντί από γυαλί, θα καθιστούσε τις συσκευές τα πιο ελαφριές, πιο ανθεκτικές και ,κυρίως, πιο φθηνές από τις συσκευές των ανταγωνιστών της».

Ένας λόγος συνήθως για τον οποίο πολλοί αποστρέφονται τα κινητά τηλέφωνα με οθόνες αφής είναι ότι αυτές είναι ιδιαίτερα εύθραυστες και επιρρεπείς στο να ραγίσουν με την πρώτη απότομη κίνηση. Αντικαθιστώντας όμως το γυαλί με πλαστικό τέτοια προβλήματα αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.

theinsider.gr

Tags: κινητά τηλέφωναπορτοφόλι Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα