Επιστολές προς τον υπ. Παιδείας από παιδιά και γονείς που κατοικούν στα ακριτικά χωριά της ΒΔ Χίου

ΒΟΛΙΣΣΟΣ ΒΟΛΙΣΣΟΣ 12/11/2014

Ν.ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ 1)Υπουργό Παιδείας &Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδο

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-Λ.Τ 2)Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β.Αιγαίου

ΒΟΛΙΣΣΟΥ κ. Μ.Παπαδανιήλ

3)Διευθύντρια Δ.Ε. ΧΙΟΥ κ. Ε.Βλυσίδου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας γράφουμε αυτή την επιστολή για να σας εκφράσουμε το αίτημά μας σχετικά με την έλλειψη καθηγητή Βιολογίας στο σχολείο μας.

Ζούμε σε ένα χωριό απομακρυσμένο από την πόλη της Χίου, που απέχει πάνω από μια ώρα με το αυτοκίνητο. Επομένως δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε φροντιστήρια

καθώς η πρόσβαση είναι δύσκολη και η μόνη μας πηγή μάθησης είναι το σχολείο.

Το μάθημα της Βιολογίας εξετάζεται στην Α και Β Λυκείου με τράπεζα θεμάτων και Πανελλαδικά στη Γ Λυκείου. Σχετικά με την Α και Β Λυκείου το 50% των θεμάτων στις εξετάσεις προέρχεται από το Υπουργείο και ο βαθμός προαγωγής επηρεάζει άμεσα το βαθμό εισαγωγής στα Πανεπιστήμια . Όσον αφορά στη Γ Λυκείου , μερικοί μαθητές έχουν επιλέξει Θετική Κατεύθυνση, με τη Βιολογία να αποτελεί μάθημα βαρύτητας. Το μάθημα της Βιολογίας μαζί με την Βιολογία Γενικής Παιδείας δεν έχουν αρχίσει να διδάσκονται ακόμη και έχουν περάσει ήδη δύο ολόκληροι μήνες.

Όταν συζητήσαμε το πρόβλημά μας με τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας , μας είπε ότι το θέμα του Βιολόγου δεν μπορεί να λυθεί από τη Δ/νση Δ/βάθμιας & το διδάσκει σε δεύτερη ανάθεση Φυσικός μέχρι τώρα και ότι η Δ.Ε Χίου ζητά συνεχώς αναπληρωτή Βιολόγο Επισημαίνουμε ότι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο δεν έχουμε Βιολόγο , επομένως και οι μαθητές του Γυμνασίου δε θα έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν στις επόμενες τάξεις. Έτσι οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, γιατί σε κάθε περίπτωση οι μαθητές βγαίνουν χαμένοι.

Ας μην ξεχνάμε ότι στη Γ Λυκείου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος καθώς οι μαθητές του σχολείου μας διεκδικούν μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές σε όλη την Ελλάδα μια θέση στο Πανεπιστήμιο. Συνεπώς , οι μαθητές πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας και να πραγματοποιήσουμε τις ελπίδες και τα όνειρά μας.

Σας καλούμε λοιπόν να γίνετε αρωγοί σ΄ αυτή την προσπάθειά μας , να στηρίξετε τους μαθητές μιας δυσπρόσιτης περιοχής , που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εσάς για ένα καλύτερο μέλλον. Μην αφήσετε μια περιοχή που αργοπεθαίνει και περιμένει από εμάς μια ανάσα ,να ερημωθεί. Βοηθήστε μας να παραμείνουμε όρθιοι, να στηρίξουμε τις οικογένειές μας .

Ελπίζουμε να λάβετε υπόψη σας το αίτημά μας και να δώσετε μια λύση στην παρούσα κατάσταση.

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές του Γυμνασίου με
Λυκειακές Τάξεις

ΒΟΛΙΣΣΟΣ ΒΟΛΙΣΣΟΣ 12/11/2014

Ν.ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ

ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ –Λ.Τ 1)Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α

ΒΟΛΙΣΣΟΥ 2)Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπ/σης Β.Αιγαίου κ.Μ. Παπαδανιήλ

3)Διευθύντρια Δ.Ε Χίου κ.Ε. Βλυσίδου

Αξιότιμε

Κύριε Υπουργέ,

είμαστε 30 οικογένειες που κατοικούμε στα ακριτικά χωριά της ΒΔ. Χίου. Τα παιδιά μας φοιτούν στο Γυμνάσιο Βολισσού με Λυκειακές τάξεις . Το σχολείο μας έχει σοβαρό πρόβλημα διότι τα παιδιά μας δεν έχουν καθηγητή στο μάθημα της Βιολογίας ,τον οποίο περιμένουμε από τον Σεπτέμβρη .

Κύριε Υπουργέ ,

η ελληνική οικογένεια και οι δικές μας οικογένειες επενδύουμε στην μόρφωση των παιδιών μας με μύριες όσες δυσκολίες. Οι φόροι που πληρώνουμε ως πολίτες της Ελληνικής πολιτείας καλύπτουν το κόστος μισθοδοσίας ενός αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μαθαίνοντάς τα ότι η Ελληνική Δημοκρατία σέβεται και εγγυάται την ισότητα των πολιτών της.

Τα δικά μας παιδιά όμως δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους συμμαθητές τους.

Απευθυνόμαστε σε εσάς όντας σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας.

Με εκτίμηση

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Tags: ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣεπιστολή μαθητώνΕπιστολήκενά εκπαιδευτικών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα