Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηλείας: Συνεχίζεται η υποβάθμιση του μαθήματος της Φ.Α.

Tweet

Πύργος 26Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

[email protected]

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

O Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φ.Α. του νομού Ηλείας επανέρχεται στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο από τις συνεχιζόμενες αλλαγές που προωθούνται από το Υπουργείο ακόμα και στη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.

Με

την προηγούμενη επιστολή μας αναδείξαμε τον εσφαλμένο (εικονικό) υπολογισμό των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών καθηγητών Φ.Α. στο νομό μας. Αποτέλεσμα αυτής της διαμαρτυρίας ήταν, οι 50 «πλεονάζοντες» καθηγητές Φ.Α. στη Β/βάθμια Εκπαίδευση του ν. Ηλείας ,που έδινε τότε το σύστημα υπολογισμού του Υπουργείου, σήμερα να είναι 23 . Επανερχόμαστε για να επισημάνουμε τις ασάφειες και τις ανακρίβειες που προέκυψαν από την εγκύκλιο των μετατάξεων. Συγκεκριμένα στηνA/θμια του Ν. Ηλείας δεν υπήρξε κανένα κενό για καθηγητή Φ.Α. (ΠΕ11). Γι άλλη μια φορά το Υπουργείο και μέσα από αυτήν την εγκύκλιο δεν δίνει τις πραγματικές ανάγκες σε καθηγητές Φ.Α. στο νομό μας. Στην πραγματικότητα η περσινή σχολική χρονιά τελείωσε με 23 κενά καθηγητών Φ.Α. στα Δημοτικά. Γνωρίζουμε ακόμα ότι τη νέα σχολική χρονιά 2013-14 θα λειτουργήσουν και 4 Δημοτικά διευρυμένης ζώνης (Ε.Α.Ε.Π.) και συνεπώς θα χρειαστούν 8 επιπλέον καθηγητές Φ.Α. με πλήρες ωράριο. Επιμένουμε, λοιπόν, και ζητάμε από το Υπουργείο να δώσει την πραγματική εικόνα των αναγκών σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

H υποβάθμιση όμως της Φυσικής Αγωγής για μαθητές και καθηγητές ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των νέων προγραμμάτων για τα Γυμνάσια – Λύκεια στις 20 Αυγούστου, όπου έχουμε μείωση των ωρών Γυμναστικής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 80 ώρες Φυσικής Αγωγής λιγότερες για τα Γυμνάσια του νομού για τη φετινή σχολική χρονιά, ενώ η μείωση θα συνεχιστεί και την επόμενη στη Β’ Γυμνασίου, για να παγιωθεί πλέον. Έτσι, εάν συνυπολογίσουμε και την μείωση της μιας ώρας στη Β’ Λυκείου, που θα φανεί από την ερχόμενη χρονιά, ολοκληρώνεται το χειρότερο σενάριο για την άσκηση των μαθητών, που τόσο απαραίτητη είναι στο σύγχρονο τρόπο ζωής τους.

Στη προηγούμενη επιστολή μας είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα όχι απλά της διατήρησης , αλλά και της ενίσχυσης του μαθήματος της Φ.Α. και του Σχολικού Αθλητισμού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η συστηματική άσκηση που στο σχολείο συντελείται μέσω της Φυσικής Αγωγής, επιφέρει αποτελέσματα, μόνο αν επαναλαμβάνεται τουλάχιστον τρεις φορές εβδομαδιαίως. Ακόμα και η Πανελλήνια Ένωση των Σχολικών συμβούλων με επιστολή της παρέθεσε στοιχεία από όλες τις νομοθεσίες, ελληνικές και ευρωπαϊκές, με τα οποία τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Γι’ άλλη μια φορά όμως το Υπουργείο συνεχίζει να μην λαμβάνει υπόψη του τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις των σχολικών Συμβούλων, των υπεύθυνων για την παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη του μαθήματος.

O Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φ.Α. του Ν. Ηλείας συμπορεύεται και συμμετέχει στις πολλαπλές διαμαρτυρίες, των συναδέλφων μας Φυσικής Αγωγής, των Σχολικών Συμβούλων Φυσικής Αγωγής Ελλάδας αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, για τη μείωση των ωρών του μαθήματός μας τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά, πιο δυνατά την έντονη αγανάκτησή μας για τις ξαφνικές μειώσεις των ωρών του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στα σχολεία μας,

Επίσης, με τις μαζικές συγκεντρώσεις των μελών μας , δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στις επιθέσεις σε βάρος του κλάδου μας αλλά και σε βάρος όλων των εκπαιδευτικών, διακηρύσσουμε τις διατυπωμένες σύμφωνα με τις παγκόσμιες έρευνες θέσεις μας και την ομόθυμη απόφαση μας να αντισταθούμε δυναμικά σε αυτή τη βαρβαρότητα και να αγωνιστούμε για να αλλάξουν τρόπο σκέψης και δράσης όλοι αυτοί οι αρμόδιοι, που δήθεν κόπτονται για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. .Διαβεβαιώνουμε, τέλος, ότι η παρουσία μας θα είναι συνεχής, συμπαγής , τεκμηριωμένη και δυναμική. Καλούμε μέσα από συντεταγμένες ενέργειες με όλους τους συλλόγους των καθηγητών Φ.Α., τους Σχολικούς Συμβούλους αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την κοινωνία να υπερασπίσουμε με κοινούς αγώνες το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα της άθλησης.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Tags: Φυσική Αγωγήγυμναστική Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα