Εντυπωσιακό αφιέρωμα στον κινεζικό πολιτισμό στο Ρότερνταμ

Κοινωνία

Η φωτογραφία που βλέπετε απεικονίζει το Ναό του Ουρανού.

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2013 θα είναι ανοικτή η "Έκθεση των Φώτων" η οποία είναι αφιερωμένη στον κινεζικό πολιτισμό, την παράδοσή τους και τη μυθολογία τους. Η έκθεση έχει στηθεί στο Ρότερνταμ στην Ολλανδία και κάθε απόγευμα ανάβουν τα φώτα και οι επισκέπτες θαυμάζουν τη φαντασμαγορική δουλειά που έκαναν 40 Κινέζοι καλλιτέχνες σε 35 εκθέματα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντίστοιχη εκδήλωση για τον κινέζικο πολιτισμό που έχει γίνει στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η πύλη του πιθήκου. Ο επισκέπτης

για να πάει προς το ναό του Ουρανού πρέπει να περάσει από την πύλη του πιθήκου. Η πύλη έχει παιχνιδιάρικα χρώματα, αντιστοιχεί στο τελετουργικό πνεύμα της Κίνας ενώ ο πίθηκος πιστεύεται ότι διώχνει τα κακά πνεύματα. Η γιορτή των φώτων στους Κινέζους έχει τις ρίζες της στον 6ο αιώνα μ.Χ. αν και εξαπλώθηκε πολύ τον 15ο αιώνα. Για τους Κινέζους η νέα χρονιά ξεκινά στις 10 Φεβρουαρίου.

Το σύμβολο της ειρήνης και της καλής τύχης. Δεκάδες φωτισμένα πάντα αρκετά μεγάλα σε μέγεθος. Το ζώο αυτό είναι συνώνυμο με τη ζωή των Κινέζων και πιστεύουν ότι φέρνει τύχη και ειρήνη στον άνθρωπο.

Μεγάλος δεινόσαυρος

Φωτισμένες τελετές. Συγκεκριμένα, εδώ μέσα από τα φώτα και την κατάλληλη μουσική γίνεται αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου.

Εκπαίδευση και μάθηση. Πολλά από τα εκθέματα δίνουν έμφαση στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Εδώ βλέπουμε μαθητές να διαβάζουν το κλασικό "Τρεις χαρακτήρες", ένα αρχαίο βιβλίο το οποίο το διάβαζαν για αιώνες οι μαθητές για να μπορέσουν να κατανοήσουν τη γραφή των κινεζικών χαρακτήρων.

Οι Κινέζεοι καλλιτέχνες για να τιμήσουν τη χώρα που τους φιλοξενεί, κατασκεύασαν αντιπροσωπευτικά σύμβολα των Ολλανδών

Η καθαρότητα της καρδιάς. Λωτοί φωτίζουν το νερό στο πάρκο που φιλοξενείται η έκθεση. Ο λωτός συμβολίζει την αγνότητα της καρδιάς και του νου, επίσης φέρνει μακροζωία.

Ο πύργος του Ρότερνταμ, ύψους 101 μέτρων όπως φαίνεται από την έκθεση.

Δράκος μήκους 100 μέτρων, ένα κλασικό σύμβολο του κινεζικού πολιτισμού το οποίο έχει μακρά ιστορία, πάνω από 8.000 χρόνια

Αυτός ο δράκος πετάει νερό από το στόμα του.

bbc.com

Keywords
Τυχαία Θέματα