Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

[email protected]

Ηλιούπολη 3.6.2014

Προς ,

Τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων

Δήμου Ηλιούπολης.

Αγαπητοί Γονείς,

Τα παιδιά μας σήμερα δίνουν έναν πραγματικά δύσκολο αγώνα, για το δικαίωμα στην Γνώση και την Μόρφωση, για να κερδίσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, μέσα σ’ ένα κατεξοχήν ανταγωνιστικό περιβάλλον που καλλιεργείται σε ένα Λύκειο – Εξεταστικό Κέντρο, που αποξενώνει τα παιδιά από τη πραγματική

γνώση και τα αναγκάζει να υφίστανται μια αφόρητη ψυχολογική πίεση για τη “μοναδική” ευκαιρία που τους δίνεται για το μέλλον τους, μετά από μια σκληρή προετοιμασία χρόνων, ενώ υποχρεώνει τους γονείς τους σε πραγματική οικονομική αφαίμαξη.

Αντί η κυβέρνηση να φροντίσει να διορθώσει αυτή την κατάσταση, έρχεται να επεκτείνει τις πανελλαδικές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του λυκείου! Μέσα στο γενικό χάος που οδηγεί καθημερινά τη Δημόσια Εκπαίδευση, με τις συνεχείς συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, το κλείσιμο ολόκληρων ειδικοτήτων των Τεχνικών Λυκείων, τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού … , παρουσιάζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει εδώ και τώρα το «Νέο Λύκειο».

Παρά τις αντιρρήσεις ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχωράει στην «Αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικών αλλά και δομών» , με μοναδικό σκοπό οι μεν δομές να απαξιωθούν, οι δε εκπαιδευτικοί να συκοφαντηθούν και να προσφερθούν βορά στους αμείλικτους μνημονιακούς σχεδιασμούς των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα φέτος, εφαρμόζει στην Α΄ Λυκείου με το έτσι θέλω την “Τράπεζα Θεμάτων”, την οποία παρουσίασε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, τρεις μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των προαγωγικών εξετάσεων και για την οποία ξόδεψε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ!!!

Τελικά λεφτά και για την Παιδεία υπάρχουν, αλλά κι εδώ … μόνο για … Τράπεζες

Ο αγώνας των μαθητών ξεκινάει πια από την Α΄ Λυκείου, είναι αφάνταστα σκληρός και ο ανταγωνισμός αθέμιτος. Τα παιδιά υποβάλλονται σήμερα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και γεμίζουν άγχος. Στόχος τους η συρρίκνωση του Γενικού Λυκείου, το γρήγορο ξεκαθάρισμα των αμνών από τα ερίφια. Όσοι δεν …«ανταποκριθούν στις απαιτήσεις», θα οδηγηθούν εκτός, στη μαθητεία για την απόκτηση «δεξιοτήτων», ή στα ακριβοπληρωμένα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ….

Δυστυχώς όμως για όλους εκείνους που αποζητούν την απαξίωση της παραγωγής Μόρφωσης και Πολιτισμού στη χώρα μας, όλους εκείνους που μορφώθηκαν από εμάς και τώρα δίνουν εντολές για μαθητεία, ημιμάθεια και δεξιότητες, τα παιδιά μας έχουν το Ταλέντο και την Ικανότητα, το Πείσμα και την Θέληση, να τους στείλουν πίσω εκεί που ανήκουν.

Η Ελλάδα της Παιδείας των ίσων ευκαιριών, είναι το μεγάλο τους στοίχημα και θα το κερδίσουν γιατί έχουν Αξίες και κουβαλούν μέσα τους αγώνες και ιστορία .

Εμείς θα είμαστε εκεί να τα στηρίξουμε και να αγωνιστούμε στο πλάι τους, για το Δικαίωμα στη

Μόρφωση και τη Δωρεάν Δημόσια Παιδεία.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Μιχάλης Τασούλας Νίκη Ψύλλα

Tags: Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα