Ενημέρωση σχετικά με τις συμβάσεις αναπληρωτών στην ΠΕ

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΑΠΟ ΠΟΥΛΟ ΑΓΓΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΑΓΕΩΡΓΟ ΖΩΗ  

          Συνάδελφοι / συναδέλφισσες αναπληρωτές, σε πολλές Διευθύνσεις Π.Ε ανά τη χώρα οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου αντίστοιχες μ’ αυτές που υπογράφουν οι συνάδελφοι που προσλαμβάνονται με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ενδεχομένως λοιπόν τις επόμενες μέρες να κληθούν και οι αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν

στη Διεύθυνση Π.Ε Ανατολικής Αττικής να υπογράψουν αντίστοιχες συμβάσεις. Συγκεκριμένα θα αφορούν τις φάσεις πρόσληψης που πραγματοποιήθηκαν:

6/9/2012 24/9/2012 8/10/2012 13/11/2012 

Θα θέλαμε λοιπόν να σας επισημάνουμε δύο πράγματα όσον αφορά τη διαδικασία:  

1.Στη συγκεκριμένη φόρμα, πέρα των ατομικών στοιχείων, θα αναφέρεται πως οι αναπληρωτές αμείβονται με τον εισαγωγικό βαθμό ΣΤ, κάτι που όπως προκύπτει από τις αποδοχές σας, δε συμβαίνει τη χρονική στιγμή που υπογράφεται τη σύμβαση. Αυτό γίνεται γιατί η σύγκλιση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την αναγνώριση προϋπηρεσίας έπεται της ημερομηνίας ανάληψης υπηρεσίας. Αποτελεί λοιπόν πράξη διαδικαστικού χαρακτήρα και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οι αποδοχές παραμένουν ίδιες.   2.Σε κάθε περίπτωση ελέγξτε αν η ημερομηνία ανάληψης που αναγράφεται είναι η ορθή, πριν υπογράψετε τη σύμβαση. Αν όχι δεν υπογράφετε έως ότου διορθωθεί.  

Με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι οι αναπληρωτές μειωμένου και πλήρους ωραρίου έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις, άσχετα από το φορέα από τον οποίο πληρώνονται (ΕΣΠΑ και κρατικός προϋπολογισμός).

Κατάφορη αδικία αποτελεί το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία πέραν των επτά ημερολογιακών ετών. Στη θέση αυτή ουκ ολίγοι αναπληρωτές έχουν περιέλθει. Είναι συνάδελφοι που έχουν υπηρετήσει στην ιδιωτική εκπαίδευση, που έχουν υπηρετήσει σε άλλους φορείς του δημοσίου τομέα και τέλος συνάδελφοι της ειδικής αγωγής που έχουν εγκλωβιστεί στη θέση του αναπληρωτή από το 2002 κι έπειτα. Υπενθυμίζουμε ότι όσο δε θα διενεργείται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, όλο και περισσότεροι συνάδελφοι θα πλησιάζουν ή και θα ξεπεράσουν τα 7 έτη υπηρεσίας. Ο εμπαιγμός όμως δε σταματά εδώ. Συνάδελφοι που εκτελούν χρέη προϊσταμένου σε ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία, από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και έπειτα, δε λαμβάνουν το επίδομα θέσης. Εκτελούν δηλαδή χρέη εθελοντή; Απαιτούμε άμεσα λύση. Ας αρκεστούν τότε οι εν λόγω συνάδελφοι στα παιδαγωγικά τους καθήκοντα και όχι στα διοικητικά.

Συναδέλφοι / συναδέλφισσες, αναπληρωτές και μη, οι μνημονιακές πολιτικές αγγίζουν όλους, άλλοτε έμμεσα και άλλοτε άμεσα. Επιχειρούν τη δημιουργία εκπαιδευτικών πολλών ταχυτήτων και τη διαίρεσή τους σε παλιούς και νέους. Στόχος τους είναι η μεταξύ μας πόλωση. Τα χαρακτηριστικά των πολιτικών αυτών δεν είναι ποιοτικά, αλλά δημοσιονομικά και για να εφαρμοστούν, η πόλωση και ο εκφοβισμός πα

Keywords
Τυχαία Θέματα