Καταγγέλλουμε την Διευθύντρια Δ΄ Διεύθυνσης Δ.Ε. Αθήνας - Πιέσεις, απειλές, παραπληροφόρηση, παρατυπίες και παρανομίες - Μετακίνηση 37 εκπαιδευτικών

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

Ενημέρωση από Αιρετούς

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

 

Εδώ και ένα μήνα όλη η εκπαιδευτική κοινότητα στη Δ΄ Αθήνας (και όχι μόνο) βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες  μιας ανάλγητης πολιτικής, απόρροια της συνολικότερης πολιτικής των μνημονίων. Στα πλαίσια αυτά και με στόχο τη μείωση με κάθε τρόπο των κονδυλίων για την εκπαίδευση, συνεχίζεται 

η κατεδάφιση της Δημόσιας παρεχομένης Παιδείας και το ξεθεμελίωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Είναι γνωστή σε όλους μας η πρόθεση της Διεύθυνσης  να επιβάλει τη σύμπτυξη τμημάτων σε σχολεία της περιοχής μας, τμημάτων που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, δυόμισι μήνες δηλαδή μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Είναι επίσης γνωστή η αντίδραση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αυτή την προοπτική, καθώς και η δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας στην ΟΛΜΕ ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει εντολή για συντμήσεις  τμημάτων.

Παρόλα αυτά, η Δ/ντρια της Δ΄ Δ/νσης επιμένει στην επιβολή αυτής της πολιτικής, με  πιέσεις, απειλές, παραπληροφόρηση, παρατυπίες, παρανομίες.

Δεν ενδιαφέρεται που αναστατώνει σχολεία και μαθητές, σχεδόν στα μέσα της σχολικής χρονιάς, και που καταπατά κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Με έγγραφά της καλεί τους διευθυντές των σχολείων να παραβούν τον νόμο3848 αρθρο7 παρ 4 .

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,

την Πέμπτη 6-12 συγκλήθηκε το ΠΥΣΔΕ  της Δ΄ Αθήνας. Η συνεδρίαση αυτή έγινε μέσα σε εντονότατο κλίμα  αντιπαράθεσης ανάμεσα στους  αιρετούς και τα διορισμένα μέλη του. Επειδή η κατάσταση που επικράτησε μας οδήγησε στην αποχώρηση απ’  τη συνεδρίαση, θέλουμε να ενημερώσουμε για ό,τι συνέβη στη συνεδρίαση αυτή. Να τονίσουμε χαρακτηριστικά ότι, μετά την αποχώρησή μας και με την πολιτική του σαρώματος, η πλειοψηφία του συμβουλίου, δηλαδή οι δύο εκπρόσωποι της διοίκησης και η διευθύντρια προχώρησαν σε σαρωτικές αλλαγές μετακινώντας 37(!) εκπαιδευτικούς σε διάφορα σχολεία.

 

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η Δ/ντρια δεν μπόρεσε, για άλλη μια φορά, να απαντήσει ποιο νομικό πλαίσιο παραβιάζουν τα σχολεία, όταν εφαρμόζουν τη σχετική εγκύκλιο -που η ίδια έστειλε- και σύμφωνα με την οποία τα τμήματα συγκροτούνται με 25 μαθητές κατ’  ανώτατο όριο, με προσαύξηση 10%, χωρίς πουθενά να αναφέρει κατώτατο όριο.

Ως προς το διαδικαστικό-τυπικό μέρος των τοποθετήσεων έχουμε να επισημάνουμε τα εξής¨

Τα σχολεία τα οποία είχαν ειδοποιηθεί για συγχωνεύσεις τμημάτων δεν είχαν στείλει επίσημα έγγραφα ότι τα τμήματα συγχωνεύονται. Συνεπώς ο αριθμός τμημάτων - για το ΠΥΣΔΕ - δεν ήταν διαφορετικός από αυτόν που υπήρχε πριν τη συνεδρίαση. Ενημερωθήκαμε ότι δύο σχολεία έχουν στείλει πρακτικό συλλόγου με βάση το οποίο δεν προχωρούν σε

Keywords
Τυχαία Θέματα