Ενημέρωση για τις τοποθετήσεις στην ειδική αγωγή στο Α ΠΥΣΠΕ Αθήνας, του αιρετού Παναγιώτη Γκρέκα

Tweet

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο

του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

Παναγιώτη Γκρέκα

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο

της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ (17/7/2013)

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 17/7/2013 το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας και τοποθέτησε σε κενές οργανικές θέσεις σε μονάδες ΣΜΕΑΕ τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70

και ΠΕ11 που είχαν υποβάλει αίτηση βελτίωσης θέσης ή τοποθέτησης.

Στην Α’ Διεύθυνση στις μονάδες ΣΜΕΑΕ (τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία) υπήρχαν 22 κενά δασκάλων (ΠΕ70). Υπέβαλαν αίτηση 31 εκπαιδευτικοί ΠΕ70, τέσσερις από αυτούς ανακάλεσαν τις μεταθέσεις, και δύο ΠΕ11. Ικανοποιήθηκαν 15 αιτήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ70. Για την κατηγορία ΠΕ11 δεν υπήρξαν τοποθετήσεις ή μεταθέσεις καθώς δεν υπήρχαν τα ανάλογα οργανικά κενά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τη σελίδα του Α’ ΠΥΣΠΕ:

ΔΙΠΕ Α ΑΘΗΝΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει επίθεση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το νέο μνημόνιο που προωθεί για ψήφιση οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Καταργεί την αργία της Κυριακής καθώς και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για να κατεβάσει και άλλο τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Θεσμοθετεί τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων με το νέο φορολογικό κώδικα.

Η εκπαίδευση βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Στην τεχνική εκπαίδευση καταργούνται 52 ειδικότητες, ορισμένες από αυτές ήταν και οι πιο πολυπληθείς. Η συγκυβέρνηση κάνει δώρο στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της τεχνολογικής εκπαίδευσης. Στερεί επίσης το δικαίωμα σε χιλιάδες μαθητές να μάθουν δωρεάν μια τέχνη καθώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δε θα μπορούν να φοιτήσουν ούτε καν στα δημόσια ΙΕΚ (έχουν μπει δίδακτρα και σε αυτά). Η μόρφωση και η εκπαίδευση δεν είναι πλέον δικαίωμα αλλά εμπόρευμα.

Παρά τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία δημοσιεύματα μιλούν για νέες απολύσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, χωρίς να εξαιρείται η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στο στόχαστρο έχουν μπει οι συνάδελφοι που βρίσκονται εκτός τάξης για λόγους υγείας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως από τη νέα χρονιά θα τοποθετήσει ηλεκτρονικές κάρτες στα σχολεία προκειμένου να ελέγχει την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των εκπαιδευτικών. Στοχεύει να μας φοβίσει και να μας τρομοκρατήσει, να καταστείλει κάθε αγωνιστική μας έκφραση. Σκοπεύει να επιβάλει την 30ωρη παραμονή στο σχολείο, την ανάθεση επιπλέον καθηκόντων και την κάλυψη των κενών που θα προκύπτουν.

Η εφαρμογή της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης θα αποτελέσει το όχημα για παραπέρα απολύσεις. Η πράξη απέδειξε ότι ακόμη και αυτοί που δέχτηκαν προαιρετικά να αξιολογηθούν, που υλοποίησαν καινοτόμες δράσεις δεν εξαιρέθηκαν από την απόλυση, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης. Δεν ήταν λίγα τα τεχνικά σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που επέλεξαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και όμως απολύθηκαν.

Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και όσους την υλοποιούν.

Η κυβέρνηση επέλεξε να πλήξει το δημόσιο σχολείο την περίοδο του καλοκαιριού θέλοντας έτσι να διαμορφώσει ένα κλίμα φόβου τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς. Ας μην της το επιτρέψουμε. Το Σεπτέμβρη στις Γενικές Συνελεύσεις μας να αποφασίσουμε μαζικούς, παρατεταμένους, συντονισμένους αγώνες διάρκειας για την ανατροπή της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής τους.

Παναγιώτης Γκρέκας, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας

Τηλ: 6945903548 e-mail : [email protected]

Άρτεμις Κλιάφα (αναπληρωματική)

τηλ. 6986599304, e-mail: [email protected]

Tags: ΠΥΣΠΕ Α ΑθήναςαιρετόςΠαναγιώτης ΓκρέκαςΑρτεμις Κλιάφα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα