Βουλή: Πέρασε το πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο αργά χθες το βράδυ.
Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με 153 ψήφους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εκτός από το άρθρο 81 που πήρε 152 ψήφους.
Από το ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος καταψήφισε το άρθρο 81 για τη Δημοτική Αστυνομία, που πέρασε με 152 ψήφους, ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την

κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης.
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπερψήφισαν το άρθρο 14 , ενώ κάποιοι είπαν «ναι» και στο άρθρο 30 και καταψήφισαν τα υπόλοιπα.
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν όλα τα άρθρα.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, κάποιοι είπαν «όχι» σε όλα τα άρθρα και κάποιοι υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα, ενώ καταγράφηκαν και δύο απουσίες, αυτές των κυρίων Κασαπίδη και Μουτσινά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης ψήφισαν «ναι» στα άρθρα 14, 105, 106 (τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και εκδίκαση των υποθέσεων συμβασιούχων με προσωρινές διαταγές) και «όχι» στα υπόλοιπα.

Έτσι, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας διαμορφώθηκε ως εξής:
•Το άρθρο 14 πέρασε με 168 ψήφους
•Το άρθρο 30 πέρασε 157 ψήφους
•Τα άρθρα 74, 76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 πέρασαν με 153 ψήφους
•Το άρθρο 81 πέρασε με 152 ψήφους
•Τα άρθρα 105 και 106 πέρασαν 155 ψήφους.

Εντωμεταξύ στις 11 το βράδυ, και ενώ είχαν τοποθετηθεί επί του πολυνομοσχεδίου 80 ομιλητές και απέμεναν άλλοι 60, ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι θα μιλήσουν άλλοι πέντε, καθώς η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων προέβλεπε λήξη της συνεδρίασης στις 11 το βράδυ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στη Διάσκεψη των Προέδρων, ζήτησε παράταση της διαδικασίας μέχρι τη 1 τα ξημερώματα προκαλώντας αντιδράσεις από τα διπλανά έδρανα. Το αίτημα δεν έγινε τελικώς δεκτό.

Την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή, υπήρχαν μέχρι αργά συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, οι οποίοι μάλιστα έριξαν μέρος από τα κάγκελα και έφτασαν μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου βρίσκονταν παραταγμένα τα ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές, μάλιστα, έδωσαν ραντεβού και για σήμερα στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, παρά την απαγόρευση που έχει ανακοινωθεί από την αστυνομία, λόγω της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα