Ενημέρωση από το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου, του αιρετού Γιώργου Τρούλη

Tweet

Ενημερωτικό Απριλίου

Γιώργος Τρούλης

Ρέθυμνο, 8 Απριλίου 2014

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

Τηλ. 6945802754

[email protected]

Προς τους Συναδέλφους μου

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Θέμα 1ο : «Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου»

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

α) αιτήσεις άδειας άσκησης έργου με αμοιβή.

Εγκρίθηκαν και οι 13 αιτήσεις συναδέλφων (δασκάλων, νηπιαγωγών και 1 γυμνάστριας) αφού

πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

β) Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών.

Έγιναν 4 αναγνωρίσεις προυπηρεσιάς, των τελευταίων αναπληρωτών που προσλήφθηκαν, στο σύνολο της προυπηρεσιάς τους.

γ) Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης συναδέλφων

Εγκρίθηκαν και οι 20 αιτήσεις υπερωριακής απασχόλησης, εφόσον ήταν με τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων, όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συλλόγων διδασκόντων. Δυστυχώς οι υπερωριακές απασχολήσεις αποτελούν στην πλειοψηφία τους υπερωρίες για κάλυψη ωρών ειδικοτήτων που δεν υπήρχαν στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

δ) Αναδρομικές μονιμοποιήσεις συναδέλφων.

Δύο συνάδελφοι, μετά από δικαστικές αποφάσεις, μονιμοποιήθηκαν σήμερα αναδρομικά. Αφορά έναν συνάδελφο γυμναστή και μία συναδέλφισσα μουσικό.

Ως αιρετός μετά τη μονιμοποίηση των συναδέλφων ζήτησα να γίνει έλεγχος από την υπηρεσία και να αποκασταθούν, όπως πρέπει, και σε ό,τι αφορά την βαθμολογική και τη μισθολογική τους κατάταξη. Ζήτησα εφόσον προκύψει οποιαδήποτε απόκλιση να γίνει άμεση αποκατάσταση.

ε) Τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμης συναδέλφισσας στο γραφείο.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, προχώρησε πριν από ένα μήνα, σε τοποθέτηση συναδέλφισσας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Ρεθύμνης-γραφείο ΕΣΠΑ, για το συμφέρον της υπηρεσίας. Η τοποθέτηση αυτή έγινε από υπεραριθμία μετά από επιστροφή συναδέλφισσας από άδεια κύησης όπου “επέστρεψε” στην οργανική της θέση. Όμως ενώ και οι δύο συναδέλφισσες είχαν τη διάθεση να μην διαταραχθεί η σχολική τάξη με τη μετακίνηση της δασκάλας που υπηρετούσε από την αρχή της σχολικής χρονιάς,ο Διευθυντής εκπαίδευσης έκρινε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η μετακίνηση και να μην αφήσει τη συναδέλφισσα που επέστρεψε από άδεια κύησης (είχε εκδηλώσει άλλωστε την επιθυμία της) στο γραφείο. Παράλληλα δεν τηρήθηκε ορθώς η διαδικασία, δηλ. να προηγείται σε αυτές τι περιπτώσεις η κάλυψη κενών των σχολικών μονάδων και μετά η κάλυψη των διοικητικών θέσεων στο γραφείο. Επομένως δεν προτάχθηκαν για την ενέργεια αυτή παιδαγωγικοί λόγοι (είχε ενημερωθεί και ο σχολικός σύμβουλος για τα γεγονότα) αλλά καθαρά λόγοι εξυπηρέτησης της “υπηρεσίας”.

Σε αυτή την περίπτωση ως αιρετός, εφόσον υπάρχουν ανάγκες σε σχολεία του νομούς μας, δεν συναινώ στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα γραφεία της Διεύθυνση Ρεθύμνου. Οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν για να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες προς το συμφέρον της κοινωνίας. Οφείλει η υπηρεσία, εφόσον υπάρχουν διοικητικές ανάγκες και δεν καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό, να ζητά από το υπουργείο παιδείας το ανάλογο διοικητικό προσωπικό. Σε διαφορετική περίπτωση να καλύπτονται οι ανάγκες από εκπαιδευτικούς εφόσον πλεονάζουν και φυσικά το ζητούν με αίτησή τους.

στ) Προσωρινές τοποθετήσεις αναπληρωτών εκαπιδευτικών

Έγιναν προσωρινές τοποθετήσεις και τροποποιήσεις αρχικών τοποθετήσεων συναδέλφων σε κενές θέσεις από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης σε προγενέστερο χρόνο. Ως αιρετός έχω ζητήσει και θα συνεχίζω να ζητώ όλες οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών καθώς και οι τροποιήσεις τοποθετήσεων να γίνονται, για λόγους διαφάνειας, παρουσία του υπηρεσιακού συμβουλίου όπως επίσης και να δίδονται όλα τα κενά στους συναδέλφους.

Θέμα 2ο : «Το θέμα των χημικών στον εισαγγελέα του Αρείου πάγου και στη βουλή των Ελλήνων»

Την παρασκευή 11 Απριλίου θα συζητηθεί στη βουλή το ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα. Τα συντονιστικά που δημιουργήθηκαν στην Κρήτη για το ζήτημα αυτό αποφάσισαν να σταλεί αντιπροσωπεία για να καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά και να κάνει συναντήσεις με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και αρχηγούς κομμάτων για το ζήτημα. Επίσης η αντιπροσωπεία θα παρακολουθήσει και τη διαδικασία της συζήτησης που θα εξελιχθεί στη βουλή.

Από το Ρέθυμνο θα ανέβουν στη Αθήνα:

α) ο Γιώργος τρούλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και

β) η Ματίνα Χατζάκη-Βολυτάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ρεθύμνου.

Και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και προσωπικά (με επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στις Ομοσπονδίες του δημοσίου) έχουμε στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή με ενέργειες για την προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και οικοσυστήματος της Μεσογείου. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δικαστικά και στο κοινοβούλιο για την εξασφάλισης της πολιτικής απόφασης αποτροπής της εγκληματικής ενέργειας για τον τόπο μας.

Θέμα 3ο : «Πασχαλινές ευχές»

“Να προσπερνάς τα εμπόδια που η ζωή σου στήνει

και το γλυκό χαμόγελο στα χείλι να μη σβήνει”

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση με Υγεία, Αγάπη και Αισιοδοξία!!!

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»

Αδαμάντιος Κοραής

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Γιώργος Τρούλης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

*Υ.Γ. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά και τα άρθρα που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να μου στείλουν e-mail στο: [email protected]. Επίσης έχω δημιουργήσει σελίδα στο Facebook μέσω του οποίου μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα (το όνομα χρήστη είναι Giorgos Troulis).

Tags: Γιώργος ΤρούληςαιρετόςΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα