Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Θεσσαλονίκης

Tweet

Θεσσαλονίκη 3-4-2014

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προς τα Δ.Σ.: ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΛΜΕ και Διδασκαλικών Συλλόγων Ν. Θεσ/νίκης, ΠΟΠΣ. Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ,

ΕΔΟΘ, ΜΜΕ.

· Αρχαιρεσίες νοθείας και αυθαιρεσίας στο σύνδεσμο συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης

· Οπισθοδρόμηση στις πιο μαύρες εποχές του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Στις 19-2-2014 που έγινε η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. και η ψηφοφορία για νέο Δ.Σ. και Ε.Ε. στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ. σε συνεργασία με μια ομάδα γνωστών πρώην συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ και πρώην προϊσταμένων και διευθυντών και τον πρόεδρο της Γ.Σ., διέλυσαν τη μαζική Γ.Σ. και άρχισαν την ψηφοφορία κατά παράβαση και του ισχύοντος καταστατικού, χωρίς να γίνουν ούτε ομιλίες για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. και τα προβλήματα των συνταξιούχων, χωρίς να γίνει ψηφοφορία για τα πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό.

Επίσης με τη συνδρομή της "κερκίδας" που είχαν συγκροτήσει, παραβίασαν ωμά και κατάφωρα το άρθρο (9) του καταστατικού για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η ψηφοφορία έγινε χωρίς εγκεκριμένο από το Δ.Σ. μητρώο και ψήφισαν άτομα που εγγράφονταν την ώρα της ψηφοφορίας, χωρίς κανένα έλεγχο αν είναι συνταξιούχοι του δημοσίου και χωρίς την παρουσία του ταμία του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ενώ το καταστατικό προβλέπει ότι ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν εγγραφεί πριν έξι μήνες.

Οι αρχαιρεσίες έγιναν με ενιαίο ψηφοδέλτιο και το πλειοψηφικό σύστημα- το καταστατικό έχει ψηφιστεί επί χούντας το 1972- και η ομάδα της ΔΑΚΕ εξέλεξε και τα (9) μέλη του Δ.Σ. και τα (3) της Ε.Ε., ενώ σε ποσοστό ψήφων πήρε μόνο το 60%, αποκλείοντας έτσι από την εκπροσώπηση τη μειοψηφία και κάθε άλλη φωνή.

Στις 19-3-2014 στη Γ.Σ. που συγκάλεσε το "νέο" Δ.Σ. έκανε μόνο μια νομικίστικη εισήγηση για αγωγές για το Εφάπαξ και καμιά αναφορά στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στα μνημόνια, στην τρόϊκα και την Ε.Ε. και για τη δραματική κατάσταση των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων και των εργαζομένων και καμιά αναφορά για πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεις.

Γι' αυτούς τους συνδικαλιστές, που είναι ήδη υπόδικοι για την παραβίαση του καταστατικού, που είναι γνωστοί πρωταθλητές του κυβερνητικού συνδικαλισμού επί δεκαετίες, που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, τα προβλήματα θα λυθούν από την ... κυβέρνηση, από την τρόϊκα και τα μνημόνια, από τους δανειστές, τους τραπεζίτες, που θα μας ... λυπηθούν!!! και δε χρειάζονται αγώνες από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική δράση τους, απαιτούμε την εξυγίανση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και τον εκδημοκρατισμό του καταστατικού με την τροποποίησή του και την καθιέρωση, ανάμεσα στα άλλα, της απλής αναλογικής.

Κάνουμε έκκληση στο συνδικαλιστικό κίνημα για συμπαράσταση και δημοσίευση της καταγγελίας στο ενημερωτικό δελτίο που εκδίδετε.

Η Σ.Ε. της ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγωνιζόμαστε για την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του σ.κ. των συνταξιούχων και τη κοινή δράση με το σ.κ. των εργαζομένων.

Tags: Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Θεσσαλονίκης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα