Γουινέα: Κατά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Κατά των γιατρών της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου επιτέθηκε εξαγριωμένο πλήθος στην Γουινέα, θεωρώντας τους υπεύθυνους για το ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα.Το πλήθος εισέβαλε την Παρασκευή σε ένα κέντρο θεραπείας, όπου μέλη της ομάδα Γιατροί Χωρίς Σύνορα δουλεύουν με σκοπό να περιορίσουν το ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα.

Εξαιτίας της επίθεσης το προσωπικό αναγκάστηκε να κλείσει το ιατρικό κέντρο, ανακοίνωσε η οργάνωση, σύμφωνα με το Reuters.

To εξαγριωμένο

πλήθος κατηγορεί τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα πως ευθύνονται για το ξέσπασμα της επιδημίας στην περιοχή.

«Έχουμε την πλήρη υποστήριξη των τοπικών ηγετών και συνεργαζόμαστε με τις αρχές ώστε να βρεθεί μια λύση σε αυτή την κρίση το συντομότερο δυνατόν και να ξεκινήσουμε να παρέχουμε και πάλι στους ανθρώπους ιατρική φροντίδα», είπε ο Σαμ Τέιλορ, μέλος της οργάνωσης, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το συμβάν.

Σημειώνεται ότι η ξάπλωση του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας Η Γουινέα είναι η χώρα, που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό. 86 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους επί συνόλου 137 περιστατικών, που έχουν αναφερθεί από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο ιος Έμπολα είναι άκρως μεταδοτικός κι επικίνδυνος. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που δραστηριοποιούνται στην Γουινέα κάνουν λόγο για μία άνευ προηγουμένου κατάσταση.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα