'Ενας νεκρός από συγκρούσεις στο Κίεβο

Tweet

Τα οδοφράγματα στην κατασκήνωση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία του Κίεβου άρχισε να απομακρύνει η αστυνομία το πρωί της Τετάρτης.

Τη νύχτα πριν την επιχείρηση είχαν σημειωθεί ξανά σφoδρές συγκρούσεις στην πλατεία. Η αντιπολίτευση μιλά για δύο νεκρούς, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει έναν θάνατο.

To πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικές δυνάμεις επεέβησαν από τα βορειοανατολικά της πλατείας, κινούμενες στα οδοφράγματα

της οδού Γκρουσέφσκι. Ακολούθησαν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νέες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές.

Στις νυχτερινές συγκρούσεις που είχαν προηγηθεί, η αντιπολίτευση ανέφερε ότι σκοτώθηκαν δύο άτομα. Γιατροί στο σημείο που επικαλείται το Associated Press αναφέρουν ότι διαπίστωσαν το θάνατο δύο ατόμων -ο ένας, υποστηρίζεται, από πυρά ελεύθερου σκοπευτή της αστυνομίας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το πρωί το θάνατο ενός ατόμου στην πλατεία, χωρίς να δίνει την ταυότητά του ή το αίτιο.

Με την επέμβαση της αστυνομίας για απομάκρυνση των διαδηλωτών, η ουκρανική κυβέρνηση προχωρά στη κίνηση μεγαλύτερης «πυγμής» που έχει επιδείξει την περίοδο των τελευταίων ημερών, οπότε και οι συγκρούσεις ήταν καθημερινές.

Η Πλατεία Ανεξαρτησίας ήταν το κέντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά την απότομη στροφή του Κιέβου από την ΕΕ προς τη Ρωσία και σε αυτήν παρέμεναν κατασκηνωμένοι διαδηλωτές για πάνω από έναν μήνα.

Πηγή: in.gr

Tags: ΚίεβοΟυκρανία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα