ΚΕΒΕ: Αντιτίθεται σε ευνοϊκά σχέδια πρόωρης αφυπηρέτησης στους ημικρατικούς

09:49 22/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την έντονη αντίθεσή του σε “ευνοϊκές ρυθμίσεις” που αφορούν τα σχέδια πρόωρης αφυπηρέτησης εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς, εκφράζει το ΚΕΒΕ, καλώντας την Κυβέρνηση και τη Βουλή “να χειριστούν αυτό το θέμα με σοβαρότητα, διότι αν γίνουν λάθη θα υπάρξουν μεγάλες συνέπειες και προκλητικές αδικίες”.

“Αν ισχύσουν τέτοιες ρυθμίσεις, τότε θα δημιουργηθούν ανισότητες μεταξύ του ευρύτερου δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα ενώ ταυτόχρονα

θα καταβληθούν υπέρογκα ποσά σε κάποιους εργαζόμενους που εκ των πραγμάτων κρίνονται ως πλεονάζον προσωπικό”, αναφέρει το ΚΕΒΕ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η σημερινή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, σημειώνει το ΚΕΒΕ, δεν προσφέρεται για τέτοιες χαριστικές παραχωρήσεις, ενώ οι αδικίες που θα δημιουργηθούν θα είναι πολύ μεγάλες.

Κατά το ΚΕΒΕ, η αποχώρηση των εργαζομένων που πλεονάζουν στους ημικρατικούς οργανισμούς θα πρέπει να γίνουν με βάση την οικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι επηρεαζόμενοι οργανισμοί και να μην υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Η μείωση του πλεονάζοντος προσωπικού από απ΄ αυτούς τους οργανισμούς, σημειώνει το ΚΕΒΕ, «δεν θα πρέπει να τους επιφορτίσει με δυσβάστακτες υποχρεώσεις τις οποίες δεν θα μπορούν να καλύψουν οι οργανισμοί διασφαλίζοντας μια λογική αποζημίωση για τους επηρεαζόμενους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα