ΕΛΤΕΕ Σιβιτανιδείου: Ανακοίνωση, απάντηση, δήλωση

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, μετά το προσβλητικό, δυσφημιστικό, ανάρμοστο και συκοφαντικό κείμενο, εναντίον του συλλόγου μας, της κυρίας «Αλκυόνης Παπαδοπούλου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι αναγνώστες,

Στις 21/10/2014 αναρτήθηκε στην παρούσα ιστοσελίδα, ενυπόγραφο δημοσίευμα (συντάκτρια: «Αλκυόνη Παπαδοπούλου») το οποίο σχολιάζει , έμμεσα, την απόφαση της Διοίκησης της Σιβιτανιδείου Σχολής και άμεσα την σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.Σ.Ι.), αναφορικά με το θέμα της καταβολής

ελαχίστου ορίου διδάκτρων, στους σπουδαστές του Ιδρύματος.

Δεδομένου ότι, η εν λόγω συντάκτρια στο διάστημα που μεσολάβησε από την σχετική ανάρτηση μέχρι και σήμερα, αρνήθηκε να αντιληφθεί και ως εκ τούτου δεν είχε τη βούληση να διορθώσει το ατόπημα της ,ως όφειλε, σε σχέση με το περιεχόμενο, το ύφος αλλά και την φρασεολογία της γραφής της, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις απαραίτητες, κατηγορηματικές και ξεκάθαρες τοποθετήσεις μας, τόσο σε σχέση με την αποκατάσταση της αλήθειας όσο και με την σαφέστατη πρόθεση μας να αντιμετωπίσουμε τόσο την συγκεκριμένη περίπτωση όσο και κάθε άλλη στο μέλλον, όπως ο νόμος προβλέπει.

Επισημαίνουμε δε, ότι τέτοια φαινόμενα πλήττουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, που πάνω απ΄ όλες τις λοιπές ιδιότητες τους, οφείλουν να ασκούν με υψηλό φρόνημα το λειτούργημα τους’ ενώ παράλληλα παραπλανούν και παραπληροφορούν κάθε ανυποψίαστο και καλόπιστο αποδέκτη.

Ειδικότερα:

1) Η συντάκτρια του κειμένου, εσκεμμένα, παρέλειψε να αναφέρει ότι τα κατώτατα όρια διδάκτρων αποτελούν αναγκαστικό μέτρο με χαρακτήρα προσωρινό, λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης της Σιβιτανιδείου Σχολής εξαιτίας της κρίσης, κάτι το οποίο θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα της και άρα την εργασία πολλών εκπαιδευτικών, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων. Επίσης ξεχνά επιμελώς να αναφέρει, ότι υπάρχει πρόβλεψη για απαλλαγή διδάκτρων στους αποδεδειγμένα οικονομικά ασθενέστερους σπουδαστές και ότι επίσης ο χαρακτήρας του μέτρου είναι προσωρινός. Αυτό άλλωστε αποτελεί και δέσμευση και της Διοίκησης την οποία ασκούν πρόσωπα με αυξημένο κύρος, διακριτά και διακεκριμένα.

2) Η συντάκτρια του κειμένου, εμφαντικά αναφέρει ότι «η Σιβιτανίδειος Σχολή είναι το μόνο σχολείο που πανελλαδικά επιβάλλει δίδακτρα».

Αποφεύγει όμως να επισημάνει με το ίδιο πάθος και στόμφο, ότι η Σιβιτανίδειος Σχολή είναι:

●Το σχολείο με τη μεγαλύτερη ιστορία στο χώρο της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπου φοιτούν σε αυτό παιδιά από πολλά μέρη της Ελλάδος.

● Ότι είναι ένα από τα σχολεία, ίσως το μοναδικό, που πανελλαδικά έχει τις καλύτερες υποδομές για την προβλεπόμενη Μαθητεία και την Κατάρτιση.

● Ότι είναι το μοναδικό σχολείο που πανελλαδικά, λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος του, προσφέρει θέσεις εργασίας και ωράρια σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών, συμβάλλοντας στην μείωση της ανεργίας.

3) Η συντάκτρια του κειμένου, στο όνομα της «λάβρας», δήθεν υπεράσπισης « των δικαιωμάτων και της υπεράσπισης των φτωχών και οικονομικά αδύναμων μαθητών μας», δεν διστάζει να κινδυνολογεί σε βάρος εκπαιδευτικών με μακρόχρονη προϋπηρεσία και προσφορά στην Τεχνική – Επαγγελματική εκπαίδευση, να εξυβρίζει, να συκοφαντεί, να λοιδορεί και να προσβάλλει κατάφωρα την προσωπικότητα τους, να αφήνει σαφείς αιχμές για την εντιμότητα και το ήθος τους και με ρυπαρές χυδαιολογίες και ύβρεις, να στιγματίζει δημιουργώντας πόλωση και αντιπαλότητα σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου η αξιοσύνη, η αποτελεσματική αγωνιστικότητα, το ήθος και η συνέπεια φαίνονται στην πράξη και όχι στις «ανακοινώσεις-καταγγελίες» και στις εκ του ασφαλούς λεκτικές χυδαιότητες.

4) Η συντάκτρια του κειμένου, καταχράται το δημόσιο βήμα που της παρέχει ο ιστότοπος alfavita, για να στηλιτεύσει, στο όνομα της συνδικαλιστικής πατρωνίας και της προβοκατόρικης στρέβλωσης της αλήθειας, το δημοκρατικά αναφαίρετο δικαίωμα στην αντίθετη άποψη και την ελευθερία να την υποστηρίζουμε.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, και με την ρητή επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας σε βάρος της υπογράφουσας, για το προσβλητικό, υβριστικό, συκοφαντικό και ανάρμοστο κείμενο,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά και απερίφραστα για το συγκεκριμένο δημοσίευμα και για κάθε ανάλογο του, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, θα αντιμετωπιστεί όπως ορίζει η Ποινική Νομοθεσία (Αυτόφωρη και Τακτική) και όπως επιβάλλει η Δικαιοσύνη.

Το Δ.Σ. της

Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής

Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Σιβιτανιδείου Ιδρύματος

(Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.Σ.Ι.)

Tags: ΣιβιτανίδειοςΣιβιτανίδειος ΣχολήΕΛΤΕΕΣΙΕΛΤΕΕ Σιβιτανιδείου
Keywords
Τυχαία Θέματα