ΕΛΜΕ Κ-Ι: «Πάρτε υπερωρίες, κάντε περικοπές ωρών διδασκαλίας, διδάξτε ό,τι μπορείτε»!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Πάρτε υπερωρίες, κάντε περικοπές ωρών διδασκαλίας, διδάξτε ότι μπορείτε»!!!

Συναγερμός και απάντηση στο νέο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων.

Όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς στο δρόμο την Πέμπτη.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίκληση (- ερμηνεία) από το Υπουργείο Παιδείας

και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης παλαιότερων εγκυκλίων, σύμφωνα με τις οποίες αφού εξαντληθούν οι πρώτες και οι δεύτερες αναθέσεις ο εκπαιδευτικός υποχρεούται να διδάξει όποιο μάθημα μπορεί, ανεξάρτητα αν το έχει ή όχι ανάθεση!!! Δηλαδή, επιβάλλουν ο κάθε συνάδελφος να διδάσκει τα πάντα. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην πολιτική της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και χτυπήματος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Αφού έχουν αφήσει τα κενά ακόμη και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα «να ζουν και να βασιλεύουν», ρίχνουν το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων απαιτώντας τα κενά να «κουκουλωθούν». Επιβάλλουν υπερωρίες, νέες διασταλτικές ερμηνείες στις αναθέσεις, περικοπές ωρών κοκ προκειμένου να φανεί ότι όλα λειτουργούν ρολόι. Με τον αυταρχισμό και τη φοβέρα, ρίχνοντας στον καιάδα κάθε έννοια παιδαγωγικής, φορτώνουν στις πλάτες μας την πολιτική των ελάχιστων προσλήψεων, δηλαδή τα 1000 περίπου κενά που υπάρχουν στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της χώρας, δυο και πλέον μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Αυτή είναι η γραμμή της ΕΕ, κομμάτι της στρατηγικής του ευρωμονόδρομου, ώστε να πατήσει η εισβολή των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, οι δήθεν εθελοντές και η επιχειρηματική δράση.

Σε όλα τα παραπάνω όχι μόνο δεν υπάρχει αντίδραση από τους σχολικούς συμβούλους αλλά αντίθετα σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και ενεργός συνδρομή. Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται και για την ευπείθειά τους και την ευελιξία τους και για τα αποτελέσματα στις εξετάσεις. Άλλωστε, με αυτό «κουμπώνουν οι διαθεματικές προσεγγίσεις και όσα άλλα ευαγγελίζονται η ΕΕ, το πολιτικό – συνδικαλιστικό προσωπικό και οι κονδυλοφόροι που υπερασπίζονται το νέο σχολείο. Δίπλα στον «εθελοντισμό» και την άμισθη ή κακοπληρωμένη εργασία ο γυμναστής πχ θα μπορεί να κάνει μαθηματικά μέσα από την ενόργανη κοκ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην δεχθούν από μόνοι τους υπερωρίες. Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές Σχολείων να μην αναλάβουν την ευθύνη να αναθέσουν υπερωρίες και να «τσακίσουν» τις αναθέσεις μαθημάτων. Καμία συναίνεση σε νέα αύξηση του ωραρίου και στην αντιεκπαιδευτική επέλαση. Καμία συνενοχή σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Εδώ και τώρα να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

10.30 π.μ.

στο Εργατικό Κέντρο

Αργοστόλι 25 Νοέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς ΙθάκηςΕΛΜΕ Κ-Ι
Keywords
Τυχαία Θέματα