ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου: Αίτημα αναστολής εκτέλεσης απόφασης της Ε.Ε.- Επιστολή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πριν από λίγες μέρες μας γνωστοποιήσατε την πρόθεσή σας να εφαρμόσετε την απόφαση 100/22-04-2015 της Ε.Ε. της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. για επιστροφή, από τους 84 συναδέλφους εκπαιδευτικούς, μέσω παρακράτησης από την μισθοδοσία τους, των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τη διαφοροποίηση της δικαστικής απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου (1210/2012 Π.Π.Α.) σε σχέση με την αρχική (726/2007 Ε. Κ.). Λόγω της παρατεταμένης δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και των μεγάλων μισθολογικών περικοπών που έχουμε υποστεί ως εκπαιδευτικοί, μια επιπλέον έκτακτη μισθολογική περικοπή αποτελεί δυσβάστακτο

φορτίο μη διαχειρίσημο. Ακόμη δυσκολότερο φαντάζει σε 5 εξ αυτών των συναδέλφων όπου τους ζητείτε να επιστρέψουν όλο το ποσό, καθώς για τυπικούς λόγους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, φαίνεται ότι έχασαν την εν λόγω δίκη (απώλεια αίτησης, αρ. πρωτοκόλλου). Αντίστοιχη επιβάρυνση δημιουργείται και στα έγγαμα ζευγάρια των συναδέλφων που υπηρετούν στο ίδρυμα, όπου προβλέπεται να γίνει η παρακράτηση και στους δύο.

Ζητάμε ολιγόμηνη αναστολή εκτέλεσης της απόφασης καθώς καμία από τις περιφερειακές διευθύνσεις με ανάλογες δικαστικές αποφάσεις δεν έχει προβεί στην εκτέλεσή τους για λόγους ανθρωπισμού, αλλά και γιατί εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για την διεκδίκηση του υπολοίπου ποσού των 176 ευρώ, οπότε θα μπορούσε να υπάρξει εκ νέου οικονομικός συμψηφισμός.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Σ.Ι.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

(Ε.Λ.Μ.Ε.Σ.Ι.)

Θεσ/νίκης 151, Καλλιθέα, τ.κ. 17610

Καλλιθέα, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Tags: ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα