ΕΛΜΕ Σάμου: Ολοι στο συλλαλητήριο Παρασκευή 1/3- Να μην περάσει το σχέδιο Αθηνά

Ανακοινώσεις

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/3, 6μμ στην πλατεία ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Με το σχέδιο «Αθηνά» η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προωθεί την κατάργηση περίπου 100 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, «πετώντας

στο δρόμο» όσους φοιτητές σπουδάζουν σε αυτά και μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ! Ανάμεσα στα τμήματα αυτά είναι και το ΣΑΧΜ που βρίσκεται στη Σάμο.

Πρόκειται για άλλο ένα βαρύ χτύπημα ανάμεσα στα πολλά (κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων, κατάργηση σίτισης και στέγασης, προετοιμασία διδάκτρων και διαγραφών…) ενάντια στο δικαίωμα στις σπουδές για τα παιδιά του λαού. Ταυτόχρονα εξαγγέλλεται πως ως το 2016 θα ακολουθήσουν νέα κύματα καταργήσεων σχολών και τμημάτων!

Είναι η ίδια πολιτική που «μετράει» 1600 κενά εκπαιδευτικών το μήνα Μάρτιο(!) στα σχολεία, που προωθεί συμπτύξεις τμημάτων και καταργήσεις εκατοντάδων σχολείων, που ετοιμάζει την κατάργηση του δωρεάν σχολικού βιβλίου, που αφήνει τα σχολεία χωρίς τα στοιχειώδη για τη λειτουργία τους, που ετοιμάζει πανελλαδικές εξετάσεις σε όλο το Λύκειο, που θέλει να επιβάλλει την κατάργηση της μεταφοράς των μαθητών. Είναι η ίδια πολιτική που με εργαλείο την αξιολόγηση στοχεύει στην απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών και στην εξαθλίωση τους.

Είναι η ίδια πολιτική που έφτασε την ανεργία των νέων στο 62% και τους ετοιμάζει τις ειδικές οικονομικές ζώνες-τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, για να ζήσουν δούλοι του κεφαλαίου και των «προστατών» μας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, όλη τη ζωή τους.

Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και οι τρεις φοιτητικοί σύλλογοι της Σάμου αποφάσισαν ήδη κατάληψη των σχολών τους και παρατεταμένο αγώνα για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ-ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ!

Είμαστε μαζί τους, είμαστε στο πλευρό τους, στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των ταξικών φραγμών στην παιδεία, της πολιτικής που διαλύει το δημόσιο δωρεάν σχολείο, τις δημόσιες δωρεάν σπουδές. Το μέλλον των μαθητών μας, το μέλλον όλου του λαού περνάει μέσα από την αναμέτρηση με αυτή την πολιτική, περνάει μέσα από την αναμέτρηση με το σύστημα της βαρβαρότητας που θέλει να επιβάλλει αμορφωσιά, υποταγή, εξαθλίωση, εκμετάλλευση. Γι αυτό ο αγώνας τους πρέπει να στηριχτεί ενεργητικά από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλο το λαό. Η νίκη του αγώνα αυτού θα είναι νίκη για όλους μας, θα δώσει ώθηση στην πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλει σε νεολαία και εργαζόμενους κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/3, 6μμ στην πλατεία ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Τάκης Διαμαντίδης Νίκος Παπαβασιλείου

Tags: ΕΛΜΕ Σάμουκινητοποίησησυλλαλητήριο
Keywords
Τυχαία Θέματα