ΕΛΜΕ Πρέβεζας: Μεταθέσεις στα σχολεία Περιοχής Μετάθεσης Α Πρέβεζας και ανακύψαντα προβλήματα

ΕΛΜΕ Πρέβεζας
Ελ. Βενιζέλου 15,
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, β΄ όροφος
48100 ΠΡΕΒΕΖΑ
[email protected]
http://elmeprevezas.wordpress.com
Πρέβεζα, 22 Απριλίου 2012
Α.Π. 015
ΠΡΟΣ: ΚΥΣΔΕ
ΟΛΜΕ
Αιρετούς του ΚΥΣΔΕ
ΚΟΙΝ.: ΠΥΣΔΕ
Πρέβεζας
Σχολεία ευθύνης ΔΔΕ Πρέβεζας

ΘΕΜΑ: Μεταθέσεις στα σχολεία Περιοχής Μετάθεσης Α Πρέβεζας και ανακύψαντα προβλήματα
Μετά από σχετικά αιτήματα συναδέλφων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας στη συνεδρίασή του της 22ης Απριλίου 2012 συζήτησε το θέμα που ανέκυψε από την ανακοίνωση των μεταθέσεων του 2012.
Σχετικά σας ενημερώνουμε:
Α) Σύμφωνα με τις, δημοσιευμένες στον ιστοχώρο της ΔΔΕ Πρέβεζας, Εκτιμήσεις του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας για τα Κενά/Πλεονάσματα Μεταθέσεων, στην Περιοχή Μετάθεσης Α΄ Πρέβεζας δηλώθηκαν τέσσε¬ρα κενά Μαθηματικών ΠΕ 03.
Β) Δύο συνάδελφοί μας έχουν κάνει σχετική αίτηση μετάθεσης στην Α΄ Πρέβεζας, ο ένας με οργανική στην Α΄ Αθήνας (όπου, όπως ενημερωνόμαστε, υπάρχουν συνάδελφοι Μαθηματικοί σε διάθεση) και η δεύτερη από το ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας. Και οι δύο δήλωσαν την Α΄ Πρέβεζας ως πρώτη προτίμηση.
Γ) Με την απόφαση των Μεταθέσεων 2012-2013 Πράξη 40652/Δ2/09-04-2012 του ΚΥΣΔΕ δεν με¬τατέθηκε κανένας συνάδελφος της ειδικότητας στην Α΄ Πρέβεζας. Ειδικά, η δεύτερη των ανωτέρω συναδέλφων μετατέθηκε στη Γ΄ Περιοχή της Πρέβεζας (όπου επίσης δηλώθηκαν κενά), ενώ ο πρώτος δεν μετατέθηκε.
Με δεδομένο ότι στην παραπάνω απόφαση του ΚΥΣΔΕ καταγράφεται «Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και των οποίων το ονοματεπώνυμο δεν περιλαμβάνεται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης», κρίνουμε ότι δημιουργείται προφανές υπηρεσιακό, θεσμικό και ηθικό ζήτημα. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας απαιτεί την άρση της άδικης απόφασης και τη λήψη σχετικής συμπλη¬ρωματικής/διορθωτικής απόφασης του ΚΥΣΔΕ.
Επιπλέον, καλούμε τους Αιρετούς μας Εκπροσώπους στο ΚΥΣΔΕ να διερευνήσουν και κοινοποιήσουν στην Ομοσπονδία μας – με σχετική προώθηση και ενημέρωση και στα μέλη των ΕΛΜΕ – αντίστοιχες περιπτώσεις όπου αυτές προκύπτουν!
Καλούμε, δε, τους συναδέλφους που έχουν κάνει αιτήσεις μετάθεσης που δεν ικανοποιήθηκαν, να κοινοποιούν το θέμα στις ΕΛΜΕ για σχετική διερεύνηση και διόρθωση.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας


--
η ιστοσελίδα της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας

Keywords
Τυχαία Θέματα