ΕΛΜΕ Πειραιά: Χαιρετίζουμε τη συναδελφική στάση αξιοπρέπειας των διευθυντών που παραιτήθηκαν μη υπακούοντας στην εντολή του Υπουργού Παιδείας

Tweet

Χαιρετίζουμε τη συναδελφική στάση αξιοπρέπειας των διευθυντών που παραιτήθηκαν μη υπακούοντας στην εντολή του Υπουργού Παιδείας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι σύλλογοι διδασκόντων, ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της ΕΛΜΕ, απόρριψαν συντριπτικά την αυτοαξιολόγηση και δεν όρισαν ομάδες εργασίας, παρά τις απειλές, τις πιέσεις από μερίδα Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων.

Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε με αυταρχισμό και με εγκύκλιό του ανάθεσε

στους Διευθυντές, παραβιάζοντας τις αποφάσεις των συλλόγων, να ορίσουν υποχρεωτικά τις ομάδες εργασίας-αυτοαξιολόγησης. Η ΕΛΜΕ Πειραιά κάλεσε τους Διευθυντές να σεβαστούν τις αποφάσεις των συλλόγων και να συνταχθούν με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ.

Δύο Διευθυντές απόρριψαν τον αυταρχισμό-εκβιασμό του Υπουργείου και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Πρόκειται για τους συναδέλφους Μουμούρη Νίκο, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Περάματος, και τον Καρυστινό Πέτρο, Διευθυντή του Γυμνασίου Γαλατά. (Το ΑΠΥΣΔΕ στις 30/4 έκανε δεκτή την παραίτηση μόνο του Μουμούρη Νίκου). Η πράξη τους μπορεί να φαίνεται ατομική, αλλά στηρίζεται και ταυτόχρονα υπερασπίζεται τη συλλογική δράση του σωματείου μας, καθώς και τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.

Αν το παράδειγμά τους, να μην υποκύψουν στην αυταρχική, αντιδημοκρατική εντολή του Υπουργού Παιδείας, να σταθούν αγωνιστικά με τη μεριά των μορφωτικών αναγκών των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, των συναδέλφων εκπαιδευτικών, το ακολουθούσαν μαζικά οι Διευθυντές θα είχε υποστεί πλήγμα η πολιτική αυταρχισμού του Υπουργού Παιδείας.

Καλούμε τη διοίκηση και το ΠΥΣΔΕ να μην προχωρήσουν στην τοποθέτηση νέου διευθυντή στο 2ο Γυμνάσιο Περάματος και κανένας συνάδελφος, σεβόμενος την πράξη παραίτησης, να μην αναλάβει τη θέση αυτή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τη στάση αγώνα και αξιοπρέπειας των δύο Διευθυντών που, λειτουργώντας ως συνάδελφοι και ως παιδαγωγοί, συντάχθηκαν με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, του συλλόγου διδασκόντων και αρνήθηκαν να ορίσουν ομάδες εργασίας αυτοαξιολόγησης, μη υπακούοντας στην αυταρχική, αντιδημοκρατική εντολή του Υπουργού Παιδείας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/5 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας και η διοίκηση θα εντείνουν τις πιέσεις και τις απειλές, προκειμένου οι ομάδες εργασίας και οι σύλλογοι διδασκόντων να υλοποιήσουν την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Άμεσα πρέπει ν’ απαντήσουμε αγωνιστικά και συλλογικά.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε κινητοποίηση-συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση και στον αυταρχισμό, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ΤΕΤΑΡΤΗ 14/5 ώρα 14:00. Στην ίδια κινητοποίηση θα θέσουμε και το αίτημα να μη προχωρήσει καμιά συγχώνευση σχολείων.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι, για ν’ ανατραπεί το θεσμικό πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης– αξιολόγησης και συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης- Ε.Ε., απαιτείται ισχυροποίηση του μαζικού διεκδικητικού κινήματος, μέτωπο των εργαζόμενων και παρατεταμένος, διαρκής μαζικός αγώνας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Τηλ.: 2104124810

Φαξ: 2118007271

e-mail : [email protected]

www.elmepeiraia.gr

Πειραιάς, 08/05/2014

Πρωτ: 051

Προς: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Tags: ΕΛΜΕ Πειραιάπαραιτήσεις διευθυντών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα