ΕΛΜΕ Πειραιά: Αξιολόγηση: Συνεχίζουμε μαζικά, συλλογικά μέχρι την ανατροπή της

Tweet

Πειραιάς, 24/09/2014

Πρωτ: 093

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Τηλ.: 2104124810

Φαξ: 2118007271

[email protected]

www.elmepeiraia.gr

Προς: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Δ.Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Την περσινή χρονιά δώσαμε συλλογικά, δυναμικά τη μάχη κατά της αυτοαξιολόγησης που επιχειρούνταν στο πλαίσιο της Αξιολόγησης

του Εκπαιδευτικού έργου ( Α.Ε.Ε.). Μεγάλη επιτυχία αποτελεί το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν μπόρεσε, παρά τους ισχυρισμούς του και την προσπάθεια εκφοβισμού, να αποσπάσει τη συναίνεση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία απέρριψαν, μέσα από τις Γ.Σ. και τους συλλόγους διδασκόντων, την αυτοαξιολόγηση-Α.Ε.Ε. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Παιδείας κατέφυγε στον αυταρχισμό, δίνοντας εντολή στους διευθυντές, για να επιβάλει την Α.Ε.Ε.

Ίδια στάση και διάθεση καταγράφηκε σε όλο το Δημόσιο τομέα, όπου μαζικά οι δημόσιοι υπάλληλοι απείχαν από τη διαδικασία της αυταξιολόγησής τους, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να δώσει 3 παρατάσεις και πρόσφατα να ψηφίσει τροπολογία με την οποία παρακάμπτει τελικά την αυτοαξιολόγηση από τον υπάλληλο.

Μετά από προσφυγή και παρέμβαση της κυβέρνησης κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών η αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Έχει γίνει πλέον καθεστώς η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, τους αγώνες των εργαζομένων. Σύμφωνα μάλιστα με το σκεπτικό της απόφασης η απεργία πρέπει να έχει ως στόχο να γνωστοποιήσει το ζήτημα, να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια και να πιέζει την κυβέρνηση μέχρι να λύσει το πρόβλημα! Στην ουσία απαγορεύει στους εργαζόμενους να διεκδικούν με απεργία την κατάργηση ενός νόμου που θίγει τα συμφέροντά τους και να στρέφονται κατά της κυβέρνησης! Μετά από αυτά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε νέα αποχή απ’ όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης σε όλο το δημόσιο.

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν διαθέσεις, υπάρχει το έδαφος ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να οργανώσει τον αγώνα όχι μόνο για το μπλοκάρισμα αλλά για την ανατροπή όλου του πλαισίου της Αξιολόγησης. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τονίζει για άλλη μια φορά ότι, για ν’ ανατραπεί το θεσμικό πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης– αξιολόγησης και συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Κεφαλαίου, η πολιτική των απολύσεων, της λιτότητας, των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, απαιτείται ισχυροποίηση του μαζικού διεκδικητικού κινήματος, μέτωπο των εργαζόμενων και παρατεταμένος, διαρκής μαζικός αγώνας.

ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

α) Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας της 24/3/14, με την οποία δινόταν εντολή στους Διευθυντές να ορίσουν ομάδες εργασίας, αλλά και οι ίδιες οι ομάδες που όρισαν οι διευθυντές δεν ισχύουν για φέτος, αφού οι ομάδες εργασίας αφορούσαν την περσινή χρονιά και συγκεκριμένη ενότητα της αυτοαξιολόγησης (τη δήθεν αποτύπωση της εικόνας του σχολείου).

β) Οι αποφάσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά κατά της Αξιολόγησης, τη μη συγκρότηση από τους συλλόγους ομάδων εργασίας και γενικά για τη μη συμμετοχή σε καμία διαδικασία της αξιολόγησης ισχύουν στο ακέραιο και τις υπενθυμίζουμε:

1. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις σχετικές ομάδες εργασίας και τους συλλόγους καθηγητών, απορρίπτοντας την αξιολόγηση, να μη συγκροτήσουν καμία ομάδα εργασίας και να μην προχωρήσουν σε υποχρεωτική ανάθεση σε κανέναν εκπαιδευτικό, γιατί αυτό θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Οι Διευθυντές να μην στηρίξουν και να μη συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία.

Σε περίπτωση όμως που συγκληθεί σύλλογος για την εφαρμογή της παραπάνω ή άλλης σχετικής εγκυκλίου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προτείνει στο σύλλογο να καταγράψει, ως απόφαση, στο πρακτικό: «Ο σύλλογος καθηγητών του …σχολείου συντάσσεται και στηρίζει τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στην Αξιολόγηση και γι’ αυτό δεν μπορεί να συγκροτήσει τις σχετικές ομάδες εργασίας, που αφορούν τη διαδικασία της ΑΕΕ-αυτοαξιολόγησης».

γ) Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ «Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.».

δ) Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε ετοιμότητα τόσο για την αυτοαξιολόγηση, όσο και για την επικείμενη ατομική αξιολόγηση του Π.Δ. 152/13, και ενημερώνει ότι θα παρέμβει άμεσα και εξειδικευμένα σε κάθε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που θα αφορά την προώθηση της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου (Α.Ε.Ε.).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, στο πλαίσιο των αποφάσεων κατά της αξιολόγησης, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, σε περίπτωση που τεθεί θέμα «σχεδίων δράσης» με βάση τους σχετικούς δείκτες που τίθενται από το πλαίσιο-περιεχόμενο της αυτοαξιολόγησης, να μην αποφασίσουν κανένα «σχέδιο δράσης». Το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει με την αυτοαξιολόγηση και τους σχετικούς της δείκτες να υπαγορεύσει «σχέδια δράσης» που θα καταστήσουν τους εκπαιδευτικούς συνένοχους και διαχειριστές της πολιτικής του.

Οι σύλλογοι προχωράνε κανονικά και αποφασίζουν, όπως έκαναν κάθε χρόνο, τον καταμερισμό-ανάθεση των εργασιών, τις εκδηλώσεις-εκπαιδευτικές επισκέψεις και οι αποφάσεις αυτές καταγράφονται στο πρακτικό του συλλόγου, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη και χωρίς να δεσμεύονται από τους σχετικούς δείκτες ή οδηγίες-πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης- Α.Ε.Ε, κοντολογίς χωρίς να ψηφίζουν «σχέδια δράσης».

Συνεχίζουμε μαζικά, δυναμικά, συλλογικά.

Κανένας συνάδελφος και κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μην κάνει πίσω!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Tags: ΕΛΜΕ Πειραιά Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα