Το μέγεθος της φούστας συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού

Tweet

Η αλλαγή μεγεθών φούστας σε μία μεσήλικη γυναίκα είναι σημάδι προειδοποίησης για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές.

Οι γυναίκες που ανέβαιναν ένα νούμερο στη φούστα κάθε μία δεκαετία αρχίζοντας από τα 20 χρόνια τους έχουν 33% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο στήθος.

Η καθηγήτρια Usha Menon υπεύθυνη της έρευνας δήλωσε "Το μέγεθος της φούστας είναι ένα μέτρο πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στις μεγαλύτερες γυναίκες και ένας καλός τρόπος για να ελέγξουμε

το βάρος"

Η έρευνα, όπως γράφει το BBC έγινε σε 90.000 γυναίκες ηλικίας από 50 έως 60 ετών και οι οποίες ζούσαν στην Αγγλία. Η έρευνα διήρκησε τρία χρόνια και σε αυτό το διάστημα 1.090 γυναίκες εμφάνισαν καρκίνο του μαστού.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της αύξησης του νούμερου της φούστας και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Οταν μάλιστα το νούμερο της φούστας ανεβαίνει δύο νούμερα την ίδια περίοδο τότε ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου ανεβαίνει στο 77%. Το 40% των καρκίνων μαστού θα μπορούσε να αποφευχθεί έαν οι γυναίκες άλλαζαν τον τρόπο ζωής τους όπως να έβαζαν στη ζωή τους την άσκηση και την υγιεινή διατροφή που οδηγεί και στον έλεγχο του βάρους.

Tags: καρκίνος μαστού Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα