ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Να εξουδετερώσουμε την αυθαιρεσία των υποχρεωτικών μετατάξεων

Tweet

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Αρ. Πρωτ. 112

Προς

· ΔΣ ΟΛΜΕ

Κοινοποίηση

Σχολεία και Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νομού Μαγνησίας

· ΜΜΕ

Θέμα: « Να εξουδετερώσουμε την αυθαιρεσία των υποχρεωτικών μετατάξεων »

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας,

στην έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή

16 του Αυγούστου, ασχολήθηκε με την τελευταία απόφαση του υπουργείου και της κυβέρνησης που ανακοίνωσε πάνω από 6.000 πλεονάσματα εκπαιδευτικών και πάνω από 4000 υποχρεωτικές μετατάξεις καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και σε διοικητικές υπηρεσίες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκτιμά ότι

1. Η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου της «παιδείας» είναι μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που επιλέχθηκε να εφαρμοσθεί από την μνημονιακή κυβέρνηση την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά ώστε ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας να δημιουργήσει τετελεσμένες καταστάσεις. Το σχέδιο αυτό στοχεύει στην παραπέρα υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης στο σύνολό της, την έξοδο χιλιάδων εκπαιδευτικών, διαφόρων ειδικοτήτων, από την εκπαιδευτική διαδικασία, την δημιουργία δεξαμενών ανθρώπων που θα τροφοδοτήσουν τις ανάλγητες δεσμεύσεις τους για διαθεσιμότητες και απολύσεις.

2. Η διαδικασία προσδιορισμού των πλεονασμάτων και των κενών τα οποία αναφέρονται στην απόφαση, αποτελεί προϊόν αδιαφανών μηχανισμών του υπουργείου, είναι μνημείο αυθαιρεσίας και είναι απροκάλυπτα απαξιωτική για θεσμούς και νόμους. Είναι καταφανώς παράνομη η παράκαμψη των υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία έχουν την από τον νόμο αρμοδιότητα για τον προσδιορισμό των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών και την ορθολογική κάλυψή τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μέσα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου, σε πανελλήνια κλίμακα, να αναλάβει πρωτοβουλίες οργάνωσης δράσεων αποτροπής της νομιμοποίησης αυτών των κυβερνητικών αυθαιρεσιών με συντονισμένες παρεμβάσεις σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Tags: ΕΛΜΕ Μαγνησίαςυποχρεωτικές μετατάξεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα