ΕΛΜΕ Μαγνησίας‏: Ολοι στη Γενική συνέλευση 22/8

Tweet

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Νομού Μαγνησίας

Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21

Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) & 6936)584278

Fax: 24210)20483

e-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.elme-mag.gr

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Αρ. Πρωτ. 113

Προς

· Σχολεία και Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νομού Μαγνησίας

· ΜΜΕ

Θέμα: « Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας »

Ποτέ ξανά το Δημόσιο Σχολείο δε δέχτηκε τόσα πλήγματα. Ποτέ ξανά ο έλληνας εκπαιδευτικός δεν πολεμήθηκε τόσο, ποτέ ο έλληνας μαθητής δεν έζησε με μεγαλύτερη ανασφάλεια για το μέλλον.

Δυόμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί απομακρύνθηκαν χωρίς λόγο και αιτία από τις αγαπημένες τους τάξεις. Δυόμισι χιλιάδες επιστήμονες, με σπουδές, επιμορφώσεις και εμπειρία δεκαετιών τοποθετήθηκαν στο περιθώριο. Δυόμισι χιλιάδες άνθρωποι που μόχθησαν στην υπηρεσία των παιδιών του Ελληνικού λαού βρίσκονται παραγκωνισμένοι στα σπίτια τους αφού τους απαγορεύτηκε να συνεχίσουν να προσφέρουν στην ελληνική παιδεία, την εκπαίδευση, την οικονομία.

Είκοσι χιλιάδες μαθητές, χωρίς αιδώ, πετάχτηκαν έξω από τα σχολειά τους, έξω από το μέλλον που επέλεξαν να έχουν, έξω από τα όνειρά τους για μια άλλη πιο όμορφη ζωή. Απίστευτο ακούγεται αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ναι, γκρέμισαν τα όνειρα χιλιάδων νέων παιδιών!!!

Προετοιμάζεται ένα «νέο» Γυμνάσιο, ένα Γυμνάσιο τριτοκοσμικής χώρας, ένα γυμνάσιο το οποίο θα κατευθύνει τους νέους μας μακριά από την Τεχνολογική πρόοδο, μακριά από την Κοινωνία της Πληροφορίας, μακριά από τις σπουδές πολιτισμού, τη μουσική, τις καλές τέχνες, τα γράμματα.

Προετοιμάζεται ένα «νέο» Γενικό Λύκειο, προθάλαμος της αβεβαιότητας για τους νέους, εξεταστικό πεδίο μάχης για μια θέση στον ήλιο, παράδεισος της παραπαιδείας και της εντατικοποίησης, ναός της στείρας εξειδίκευσης και τάφος της παιδείας.

Προετοιμάζεται ένα «νέο» Επαγγελματικό Λύκειο αλλά και νέες Επαγγελματικές σχολές και ΙΕΚ ατάκτως ερριμμένα και ανακατεμένα σε ένα θολό μόρφωμα, του οποίου οι μαθητές, ευάγωγοι στην εκμετάλλευση, θα αποτελούν φτηνό ή δωρεάν εργατικό δυναμικό για τους ιδιώτες και τις αγορές. Ένα Επαγγελματικό Λύκειο, στο οποίο θα προετοιμάζονται εργαζόμενοι χωρίς παιδεία, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς όνειρα και χωρίς φιλοδοξίες ώστε να αποτελέσουν εύκολη βορά των εχόντων και κατεχόντων στην οικονομία της αγοράς.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν πάνω από 6.000 πλεονάσματα εκπαιδευτικών και πάνω από 4.000 υποχρεωτικές μετατάξεις καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και σε διοικητικές υπηρεσίες. Πλεονάσματα υπολογισμένα κρυφίως, υπόπτως, αυθαιρέτως και παρανόμως από το υπουργείο της «παιδείας μας». Υποχρεωτικές μετατάξεις που είτε αποτελούν ένα παράνομο τρόπο μετάθεσης εκ του πλαγίου είτε αποτελούν ένα πάροχο φρούδων ελπίδων για χιλιάδες καθηγητές που θα συρθούν σε ένα θολό και αβέβαιο μέλλον.

Και όχι μόνον αυτά. Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτά είναι μόνο η αρχή.

Όλα όσα έγιναν αποτελούν μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που επιλέχθηκε να εφαρμοσθεί από το κυβερνητικό φερέφωνο της τρόικας, ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας, ερήμην της κοινωνίας. Το σχέδιο αυτό στοχεύει στην παραπέρα υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης στο σύνολό της, την έξοδο χιλιάδων εκπαιδευτικών, διαφόρων ειδικοτήτων, από την εκπαιδευτική διαδικασία, τη δημιουργία δεξαμενών ανθρώπων που θα τροφοδοτήσουν τις ανάλγητες δεσμεύσεις της δικομματικής κυβέρνησης για διαθεσιμότητες, για απολύσεις, για άνευ όρων παροχές «φιλέτων» της εκπαίδευσης στους ιδιώτες.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

η συντονισμένη αντίσταση στη λαίλαπα είναι ο μόνος δρόμος να ανατραπεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε και να αποτραπεί η παραπάνω επιδείνωσή της.

Μακριά από τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τις συντεχνιακές δράσεις και τον ατομικισμό, όλοι μαζί και ενωμένοι πρέπει να αντισταθούμε.

Πρέπει να αγωνιστούμε οργανωμένα και αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσουμε τους πολέμιους του Δημόσιου Σχολείου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 19:30 στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου.

Για να συζητήσουμε, να οργανωθούμε, να προετοιμάσουμε, να ενημερώσουμε, να αγωνιστούμε.

Tags: ΕΛΜΕ ΜαγνησίαςΓενική συνέλευση Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα